IshockeyNyheter

Historiskt Malmöderby i Hockeytrean

Stekhett Malmöderby äger rum under fredagen, då Limhamn och Pantern drabbar samman för första gången på flertalet år. 
– Det ska bli en häftig upplevelse, säger Limhamns tränare, Patric Blomquist. 

Endast en stadsbussresa skiljer lagens respektive hallar från varandra, men ändå har möten lagen emellan varit ytterst få under 2000-talet.
Åter i samma division laddar lagen upp för ett upphaussat Malmöderby – och kamp om viktiga poäng.

– Det är alltid lika roligt med derby. Vi går alltid in för att vinna – på så sätt skiljer det sig inte från någon annan match – men lite speciellt är det, säger Limhamns tränare, Patric Blomquist.

– Jag ser fram emot mycket publik, en bra inramning, vilket kommer tagga spelarna, adderar Limhamntränaren.

Tre av tre möjliga vinster har det blivit för Limhamn – som skuggar derbykollegan i tabellen. Patric Blomquist är positiv till sitt lags inledning.

– Vi har börjat bra, tycker jag. Spelet har kanske inte stämt helt som vi vill, men det arbetar vi med hela tiden. Annars har det sett bra ut.

– Vi har ett komplett lag, ett hårt jobbande lag. Vi har en tydlig idé som vi spelar efter, tillägger han.

Ni har en bred trupp i år. Hur ser du på det spelarmateril du förfogar över?

– Det är alltid bra med en bred trupp. Just det här med breddhockeyn, dessutom ger det en konkurrenssituation.

Kan Limhamn besegra storebror Pantern? Foto: Lola Nilsson/Skånesport

I toppen av tabellen återfinns IK Pantern. Laget har, likt Limhamn, inlett säsongen med tre raka segrar. Panterntränaren Joakim Tillgren har upplevt derbyn mot stadsrivalen både som spelare och ledare.

– Det är något extra, de här matcherna mot Limhamn. Jag är uppväxt med att spela många derbyn, både som junior och i A-lag. Och för mig är det väldigt känsloladdat, säger Panterntränaren.

– Jag vet inte hur många av spelarna idag som spelat derbyn tidigare – men det märks absolut på dem att något är på gång, fortsätter han.

Om man zoomar ut, tar sikte på säsongsinledningen i stort, så har Pantern maximerat sin poängutdelning. Joakim Tillgren är absolut nöjd med det, men ännu existerar en förbättringspotential i hans nykomponerade spelartrupp.

– När det gäller vår egen insats så har vi ju vunnit och så. Det har funnits saker som varit bra, absolut, men även saker vi behöver slipa på.

Vad är det som saknas för att ni ska höja er ytterligare?

– Det har absolut gått framåt, match för match. Men nu hoppas jag att vi ska få tillbaka några spelare, för vi har inte haft tillgång till det lag jag velat ha. Men för varje vecka blir det bättre, och det märks på grabbarna. Vi kan träna hur mycket vi vill men det är matcher som utvecklar.

När väntar du dig ett fulltaligt manskap på benen?

– Säg om en veckas tid.

Det “nya Pantern” har inlett säsongen övertygade. Foto: Lola Nilsson/Skånesport

 

Joel Ask

Artikelbild: Limhamn Hockey

Relaterade artiklar

Back to top button
Close