skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Den nya tränarstaben vill se till att Billeberga GIF får revansch

Billeberga GIF har gjort klart med ny tränarstab inför 2020.

Ny huvudtränare som efterträder Martin Olsson blir Linus Ahlberg. Till sin hjälp kommer han att ha två assisterande tränare i Jonas Hansson och Pontus Andersson, där den sistnämnda även kommer vara spelande assisterande.

Vad var det som fick er att välja just Billeberga GIF?

Linus: – Klubben ligger mig varmt om hjärtat så det känns väldigt kul och stimulerande att få möjligheten att leda Billeberga GIF under säsongen 2020. Jag har haft ett otroligt lärorikt fotbollsår i Höganäs BK på olika plan, erfarenhet som jag förhoppningsvis kan ta med mig till Billeberga GIF och som förhoppningsvis kan hjälpa klubben att ta ett stort sportsligt kliv framåt efter ett tufft 2019.

Jonas: – Då jag drog på mig en korsbandsskada som kommer hålla mig borta från planen under 2020 så var det ett självklart val för mig att försöka hjälpa laget med mina tankar och idéer från sidan istället nu när kroppen börjar säga ifrån. Det kändes framförallt naturligt och självklart att fortsätta vara delaktig i föreningen och hjälpa till med den erfarenhet man har samlat på sig genom åren.

Pontus: – Jag kände att det var dags att testa vingarna nu innan man lägger skorna på hyllan och rent privat, med familj och så vidare, så ligger det rätt i tiden att kunna lägga lite mer tid på tränarbiten. Därför var det väldigt intressant när Billeberga GIF kom in i bilden och efter några samtal med Linus så bestämde jag mig för att representera GIF 2020.

Billeberga GIF hade ett ganska tråkigt år rent sportsligt. Tror ni detta kan vara en nackdel vad gäller spelarrekrytering inför nästa år?

– Nej det tror vi faktiskt inte. I Billeberga GIF erbjuds så mycket mer än bara det sportsliga och sammanhållningen här ute är väldigt bra. Sen tror och hoppas vi att folk kan se att Billeberga GIF är ute efter revansch. Detta blir förhoppningsvis en nytändning för både spelarna och föreningen.

Vad för typ av spelare är ni då ute efter?

– Först och främst så vill vi behålla så många spelare som det går från årets trupp då dem vet vad det är som krävs för att få bära den röda tröjan. Det handlar inte bara om hur duktig du är som spelare utan det är viktigt att du passar in som person också. Främst för att andan i föreningen ska bestå och utvecklas i en positiv riktning.

Dock så behöver vi förstärka med några spelare då dagens trupp är lite för liten och vi känner att vi behöver få in lite mer rutin i laget men framförallt så vill vi få tillbaka spelare med ”GIFFA-hjärta”, som gjort positiva avtryck i klubben tidigare.

Vad hoppas ni som tränare kunna bidra med till laget?

– Vi hoppas kunna bidra med glädje, seriositet när det gäller, ungdomlig entusiasm och ett nytänk.


Ledarstaben i Billeberga GIF:  Jonas, Linus och Pontus

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close