HandbollNyheterYstads IF

Ystadstränaren hyllar försvaret inför Varberg

Under fredagen ställs Ystads IF HF mot aktuella tabelljumbon Varberg. Ett motstånd som Ystadstränaren Jerry Hallbäck hoppas få se sitt lag prestera bra handboll emot återigen. 

– Tankarna är att senast vi mötte dem så spelade vi bländande handboll i 45 minuter. Vi vann med fem bollar då men kunde vunnit med tio eller fler. Jag hoppas få se 60 bra minuter mot dem denna gång, säger lagets tränare, Jerry Hallbäck.

Ystad kommer från två starka bortasegrar mot Skövde och Redbergslid – där defensiven visat upp sig från sin bästa sida.

– Jag tycker verkligen det har sett bra ut. Både på målvaktssidan och i försvaret i stort. där har vi haft ett bra samspel. Att vi har släppt in få mål är ju ett kvitto på det.

Då andra lag har äventyrat i Europa-spelet har Ystad givits möjligheten att helt fokusera på Handbollsligan. Och Jerry Hallbäck är nöjd med sitt lags inledning.

– Vi är väldigt nöjda med de här två bortavinsterna som vi tagit. Vi har gjort mycket bra, framförallt i försvar- och målvaktsspel, även i kontringsspelet och i anfallsspelet.

– Det är väl det vi pratat om här; just att bibehålla den höga nivån som vi haft. Det blir viktigt för oss, tillägger Hallbäck.

Till mötet med Varberg mönstrar Ystad en identisk trupp med de från de senaste matcherna.

– Vi har alla tillgängliga och kommer till spel med fullt manskap.

Ystads IF HF:s tränare, Jerry Hallbäck. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

 

Joel Ask

Artikelbild: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close