FotbollHörby FFNyheter

PUMA Goalgetter: Fisnik Alaj skyttekung i division fyra

Division fyra:s vinnaren av PUMA Goalgetter är Hörby FF-anfallaren Fisnik Alaj.

34-åringen har länge varit en frekvent målskytt – inte bara i Hörby FF, utan även högre upp i seriesystemet. I år var han en av få ljusglimtar i ett HFF som slutligen fick se sig degraderat.

– Det var tråkigt såklart. Personligen har det varit ett bra år, men laget kommer först. Vi har gjort det bättre än vad vi fått utdelning för. Men så är det inom fotbollen, säger Fisnik Alaj.

– Vi har spelat en fin anfallsfotboll, gjort en del mål. Men tyvärr så har det runnit till en del bakåt också. Det har inte varit kul att förlora. Även om vi försökt hålla bra stämning i laget, så har det varit tungt, fortsätter han.

Målkontot stannade till slut på 33 för 34-åringen.

– Det har rullat på bra. Jag har inte tänkt så mycket på att “jag ska göra så många mål”, utan det har bara blivit så. Mitt enda mål har varit att rädda kontraktet med Hörby.

Vad är nyckeln till din starka målproduktion?

– Jag tror framförallt min erfarenhet. Jag har spelat anfallare väldigt länge, på en högre nivå, så jag vet hur det funkar. Sen är jag väldigt bra inne i straffområdet, där gör jag de flesta av mina mål. Jag är ofta på rätt plats.

Fisnik Alaj har tidigare deklarerat för Skånesport att en degradering till Division 5 inte skulle innebära hans farväl till Hörby FF. Istället kommer han att ta ytterligare ansvar i laget kommande säsong.

– Ja, jag kommer bli assisterande tränare. Spelande assisterande tränare. Jesper[Stenlundh, huvudtränare] och jag hade ett snack om det och allt kändes bra. Vi tänker fotboll likadant, så det kommer bli bra.

 

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson/Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close