FotbollKulladals FFNyheter

PUMA Goalgetter: Från skadefylld inledning till slutlig skytteligavinst

Skador såg till att spoliera stora delar av säsongsinledningen. Men väl tillbaka kunde inget stoppa Markus Swane från att nå Division 3:s skytteligatopp – och vinna PUMA Goalgetter.

Anfallarens betydelse för Kulladals FF visade sig okränkbar. Korrelationen mellan Markus Swanes, 25, figurans på plan och lagets framgångar framstod perfekt. När han återvände efter en lårskada hade sju omgångar hunnit avverkas och Kulladal var ett sargat bottenlag.

– Det var tufft att sitta vid sidan och se hur tungt det gick för laget. Jag visste hur viktig jag var för laget. På de sju matcherna jag missade tog vi en poäng, säger Markus Swane.

Hur fort gick det flör dig att hitta målformen efter skadan?

– Det var nog ganska direkt, kanske i första matchen till och med. Sen rullade de på väldigt bra. Jag gjorde kanske inte mål i varje match därefter, men istället kunde jag slå till med flera mål i samma match, säger Markus Swane, som presterade 19 mål på 14 matcher.

Väl med Markus Swane i laget vände trenden för Kulladal, som befann sig på ohotad mark när serien summerades.

Hur skulle du beskriva dig själv som anfallare?

– En blandning av target och djupled. Jag väger ju 97 kilo och är tung på det sättet, svår att stoppa. samtidigt är jag väldigt snabb och explosiv. Jag gör mål på fler olika sätt, både genom djupledsspelet och i straffområdet.

Kulladal-anfallaren berättar adekvat nog att hans målproduktion tillkommit i ett par PUMA-skor. Dessutom avslöjar han att klubbar i Division 1 och 2 fått upp ögonen för honom.

– Ja, det är ett par klubbar därifrån som hört av sig. Det är såklart både spännande och lockande, men vi får se vad som händer med det. Det är fortfarande en del matcher kvar för lagen där uppe, säger Markus Swane.

 

Joel Ask

Artikelbild: Inge Kvist/Blogg 1938

Relaterade artiklar

Back to top button
Close