Höllvikens IBFInnebandyNyheter

Höllvikentränaren: ”Känns som det kan vända nu”

Långväga bortamatch mot Falun väntar Höllviken. Då plockar tränaren Joon Berggren med sig hela truppen upp. – Även de som inte ska spela följer med. Det blir ett bra sätt att komma ihop ännu mer, säger han.

Laget reser norrut under fredagen, upp till Falun. Väl där kommer man nyttja den lediga tiden åt aktiviteter och dylikt. Allt för att svetsa samman gruppen ytterligare.

– Det är faktiskt en rolig match att åka till. En hel helg där vi kommer hitta på grejer utöver innebandyn. Även de spelare som inte kommer till spel hänger med upp. Absolut blir det ett tillfälle för oss att hänga lite mer. Väl där uppe finns det en del saker att hitta på – allt från att vistas i skidbackar till att spela kort – så det är positivt, säger Joon Berggren.

Efter ett par tunga förluster lyckades Höllviken äntligen bryta den sviten i senaste matchen mot Växjö. Topplaget Falun blir ett erkänt test för bibehålla platsen i vinnarspåret.

– Vi vet att Falun är ett bra lag, men det kommer bli en bra utmaning. Vi har en god känsla just nu, och det känns som att det kan vända nu för oss. en bra match att få efter en vinst, säger Höllvikentränaren.

Hur ser du på er senaste match kontra de tidigare, då ni förlorat?

– Jo, men spelmässigt gör vi en mycket bättre match senast. Vi hade prata om ett par saker efter de tidigare matcherna, och det tyckte jag syntes mot Växjö. Och det är klart att vi haft det lite tyngre självförtroendemässigt här nu, men det känns som även det kan ha vänt.

Kan du konkretisera ?

– En av sakerna var väl att vår andraformation blommade ut ordentligt. Vi vet att vår förstaformation är riktigt bra, men att även andraformationen kan blomma ut och vinna matcher var kul att se.

 

Joel Ask

Artikelbild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close