FotbollTrelleborg FF

TFF får hemmaplan i finalen i U21-SM mot IFK Norrköping

Tisdagen den 29 oktober kommer finalen i årets U21-SM att avgöras på Vångavallen i Trelleborg. Då tar TFF emot IFK Norrköping, som nyligen säkrade segern i den norra Allsvenskan genom att besegra Västerås SK med 4-1.

Då var TFF sedan ett tag redan finalklart efter att under våren ha vunnit den södra Superettan och under hösten den södra Allsvenskan. Och i dagarna blev det alltså klart att finalen ska spelas med TFF som hemmalag.

– Riktigt kul och vi ska försöka locka folk. Matchtiden blir 13.00 för att IFK Norrköping ska kunna resa smidigt fram och tillbaka, men det är skollov och vi är ju inte så bortskämda i TFF med att spela om titlar, säger assisterande tränaren Kristian Haynes (bilden).

– Förbundet kommer ner med folk för att dela ut medaljerna också och det är 100 000 kronor till ettan och 50 000 till tvåan, så det finns lite att spela om.

Att det gått bra för TFF menar Kristian Haynes berott på att man i klubben tydligt visat att man tar U21-matcherna på allvar.

– Jag har själv spelat i reservlaget i trötta matcher med veteraner och stjärnor som inte ville vara där. Men vi har gått in för att använda U21 som det är meningen att serien ska utnyttjas. De som sitter på bänken i A-laget ska få matcher. Det behövs. Skadade spelare ska kunna matchas in med stegrad speltid i U21. Och vi har även använt spelare från P19 och P17 plus de i seniortruppen som blivit helt utan matcher om vi inte haft ett U21. Erik Rasmusson, Haris Brkic och Jacob Christiansen hade inte fått många matcher om det inte varit för U21.

– Sedan blir det inte 30 matcher, men i alla fall 12-13. Att vi haft en stor mix visas av att vi använt 48 spelare i årets U21-spel. Sedan har vi ju även möjligheten att testa spelare i U21-serien, spelare från andra klubbar och eventuella nyförvärv.

Därför har till exempel anfallaren Kevin Harletun spelat de senast matcherna med TFF U21. Sedan han i somras fick lämna MFF P19 har han letat ny klubb och när övergångsfönstret stängde var han utomlands. Därför blev han den ende av det dryga halvdussinet spelare i MFF P19 som fick beskedet att de inte skulle få kontrakt nästa år som inte gjorde klart med ett nytt lag. Istället håller han alltså tempot uppe med spel i TFF U21.

– Kevin har en riktigt bra attityd och är en duktig anfallare på flera olika sätt. Jag är säker på att han nästa år kommer att göra det bra, var han nu hamnar. Han kan mycket väl göra det Astrit Seljmani gjort i Varbergs BoIS i år, berömmer Kristian Haynes och betonar att ledarstaben i Trelleborgs FF även i praktisk handling försöker visa att U21-serien betyder något för spelarna och klubben.

– Vi åker, äter och förbereder oss som till vilken match som helst och jag och seniorlagets andra assisterande tränare Magnus Andersson har hand om laget. Vi försöker hela tiden visa att spelarnas prestationer i U21 betyder något för seniorstaben.

Vilket lag TFF kan ställa på benen den 29 oktober återstår att se. Det beror givetvis på A-lagsmatcherna i Superettan. Mycket annat påverkar också. När IFK Norrköping besegrade Västerås SK och säkrade finalplatsen var det till exempel landslagsuppehåll och fler A-lagsspelare än vanligt behövde matchning. Därför var bland andra Kalle Holmberg, Maic Sema, Ian Smith och Christoffer Nyman med. Simon Thern och Isak Pettersson satt på bänken.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close