FotbollIFK MalmöNyheter

Bra start på kvalet för IFK Malmö

Halva jobbet är klart. IFK Malmö besegrade Laholms FK med 2-1 i den första omgången i återkvalet till division 2. Därmed har “di gule” ett gyllene läge inför returen på hemmaplan nästa lördag.

– Seger borta är bra och med två gjorda mål blir den ju ännu bättre tack vare Europacupreglerna, säger IFK Malmö-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Två saker ställde till stora problem.

För det första planen.

– Den var usel redan när Laholm slog ut GIF Nike i den förra omgången. De har lagt ner mycket jobb på den, men den var fortfarande blöt och hård. På måndag får vi ta det lugnt med träningen och bara försöka få den här pärsen ur benen.

För det andra Laholms styrka på fasta situationer.

– De spelade hela tiden för att få till hörnor och inkast för att kunna utnyttja att de är så bra och tunga i luften. Vi fick försvara oss mot långa inkast hela tiden, men gjorde det bra. Spelmässigt var vi betydligt vassare. När vi får en bättre plan i returen får vi se om det kan ge ett tydligare resultat, säger Nisse Persson.

Returen spelas inte på IFK Malmös ordinarie hemmaarena Malmö Stadion. Fritid Malmö hade inte räknat med att det skulle bli kval utan stängde Stadion för att inleda ett renoveringsarbete av löparbanorna. Det fanns en förhoppning om att det skulle bli klart i tid till lördag, men så kommer det inte att bli.

– Vi hade Malmö Stadion som förstaalternativ och Malmö IP som andra. Nu blev det Malmö IP och hellre en bra relativt nylagd konstgräsplan som där än en dålig gräsplan i det här skedet på säsongen.

IFK Malmös mål gjordes av Ilir Tahiri och Robert Svensson.

– Alla var bra. Ska jag ta fram någon får det bli Victor Sköld. Han gjorde en enorm arbetssats och är extra viktig i den här typen av matcher, berömde Nisse Persson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close