FotbollNyheter

Formstarkt Eskilsminne hoppas derbyskrälla på nytt

En imponerande poängskörd har tagit Eskilsminne från tabelljumbo till säkrare mark. Nu hoppas man skrälla – och upprepa vårens derbyseger – i helgens möte med Landskrona BoIS.
– Vi är underdogs och har allt att vinna, säger Eskilstränaren Mattias Lindström. 

Tre raka segrar – fyra på fem matcher – har krönt Eskilsminne till seriens formstarkaste lag.

– Det ska bli roligt med höstderby. Det är en av mina favoritmatcher att spela, och förhoppningsvis att träna i också. Vi har pratat om att bibehålla den form vi har och hoppas.

Vad talar för er i derbyt?

– Att vi är underdogs och har allt och vinna. Vi vet att Landskrona är ett jättebra lag, de förtjänar verkligen att ligga där de gör. men vi slår ur underläge, det är ett derby och allt kan hända. Detta vet såklart Landskrona om. De kommer inte lägga några fingrar emellan, är jag övertygad om – och det kommer inte vi heller.

Vårmötet lagen emellan slutade med seger för Eskilsminne. En aspekt man absolut tar med sig in till helgens derbymatch.

– Ja, vi leder ju med 1-0 i matcher, skrattar Mattias Lindström. Jag tycker vi gjorde en bra match då. Men både vi och dem har väl gått framåt sedan den matchen. jag har svårt att tänka mig att det blir något annat än en jämn och tuff match. Bägge lagen kommer gå för det – de behöver vinna och det gör vi också.

Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Att skadelistan krympt väsentligt – med viktiga spelare in i startelvan och på bänken – är en av ingredienserna i framgångsreceptet, menar Mattias Lindström.

– Vi har haft en väldigt skadetyngd säsong. Att få spelare tillbaka har verkligen lyft oss. Nummer två är att vi har fått in bra nyförvärv i sommar. Spelare som gett oss en extra krydda, både på och utanför plan. Dessutom har Christoffer Andersson gått in och hjälpt mig, vilket också varit positivt.

Hur är den mentala statusen hos er nu jämfört med för tre, fyra matcher sedan?

– Såklart är det enklare för spelare att gå till träning och match när man vinner. Veckorna blir ju roligare, spelarna får självförtroende, truppen får självförtroende. Men egentligen är det inte någon större skillnad. Vi gnuggar på som vi alltid har gjort, och jobbar kontinuerligt varje dag. Men det är roligare att vinna än att förlora, absolut.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close