FotbollMalmö FFNyheter

SM-guld till MFF P16 – 5-2 i finalen mot AIK

Efter 5-2 i finalen mot AIK kunde MFF P16 plocka fram champagnen. SM-guldet var klart och firandet kunde starta.

– Det här var slutet på en lång väg med seger i grundserien, slutspelsgruppen, semifinalen och nu finalen och jag tycker att det var förtjänt. Vi har gjort en bra säsong. Inte minst har vi en styrka framåt där vi vet att vi alltid gör mål, sa MFF-tränaren Jonathan Palmén.

– Nu ska jag gå in i omklädningsrummet och säga att alla spelarna är superduktiga och har gjort en bra säsong.

Det blev en lite konstig match. AIK balanserade offensivt och tryckte stundtals tillbaka MFF. Men det ledde till att MFF kunde ställa om och den stora skillnaden var att MFF var väldigt mycket mer effektivt i att utnyttja chanserna hemma på Hybriden. AIK-spelarna blev ivriga och brände, MFF-anfallarna gjorde mål. Dessutom gjorde MFF:s mittbackar en stark insats.

– Jag tyckte att vi på ett bra sätt utnyttjade att AIK var lite naiva i anfallsspelet. Men visst blev det en annan matchbild än vi är vana vid, konstaterade Jonathan Palmén.

MFF brukar vara bollförande och dominera.

Redan i den sjätte minuten tog MFF ledningen genom Adrian Neziri Muarem. Sex minuter före pausvilan ökade sedan Isak Bjerkebo till 2-0.

AIK reducerade till 1-2 innan Isak Bjerkebo och Adrian Neziri Muarem såg till att bli tvåmålsskyttar. AIK reducerade en gång till på straff genom Calvin Cabuye och sedan fastställde 13-årige stortalangen Roony Bardagji (fyller 14 i november) slutresultatet till 5-2.

Mittbackarna fick mycket beröm av Jonathan Palmén och det fick även P03-landslagsspelaren August Karlin.

– August gjorde en stark insats.

Alla 18 som spelade hem guldet i finalen: Viktor Andersson, Josef Al-Imam, Pontus Strömberg, Emil Lindman, Simon Lindfors, Måns Braendshöi, August Karlin, Lukas Björklund, Adrian Neziri Muarem, Isak Bjerkebo, Axel Rönnqvist, Hugo Bolin, Deniz Salievski, Hugo Larsson, Dante Eriksson, Raymond Adjei, Simon Fröjdh och Roony Bardagji.

Förutom av Jonathan Palmén tränas laget av Joel Kjetselberg.

Matchen var även premiär för en ny läktare på Hybridplanen.

I morgon söndag kan det bli ett SM-guld till för MFF. Då spelar MFF P17 en direkt avgörande match i sista omgången i slutspelsserien borta mot Halmstads BK. Seger och SM-guldet är klart.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close