skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVeberöds AIF

Besnik Rustemaj: ”Uppdraget är nu slutfört”

Veberöd blev tvåa i HA Div.4 Sydvästra och därmed kvalificerade till kval uppåt. VAIF kom i grupp 12 tillsammans med BK Flagg, VMA IK och Rydsgårds AIF.

Den sista matchen i kvalspelet till div 3 i gruppen avgjordes i dag på Kirsebergs IP. Hemmalaget BK Flagg tog emot gästande laget, Veberöds AIF.

Inför dagens avgörande kval hade Veberöd ett litet försprång då dessa vann förra kvalmatchen hemma med 2-1.

Målskytten, Besnik Rustemaj stod för 4 av de totalt 7 mål i kvalet.

Hur såg förutsättningarna för att ni skulle ta er till div 3?
– Det såg bra ut, har varit bra veckor med bra matcher. Vi spelade kryss mot VMA 4-4, mot Rydsgård vann vi med 1-0 och dagens match då mot BK Flagg 2-0.

Varför vann just Veberöd idag?
– Vi börjar väldigt starkt med väldigt fokuserade defensivt och offensivt. Första halvlek dominerar vi totalt. BK Flagg har ett läge där de är farliga med ett skott i ribban annars har vi full kontroll över spelet. I andra halvlek blir det lite mer kamp om bollen men som sagt vi kontrollerar matchen igenom.

Hur firar ni detta?
– Det blir att fira med laget där vi ska äta och dricka.

Hur kommer detta att påverka föreningen i övrig med att ha ett lag i div 3?
– Det är positivt för klubben att vi tar klivet upp till div 3. Många spelar dras till högre seriesystem många kommer att vilja träna i veberöd. Klubben har haft ambitionen och målsättningen att komma upp till div 3.

Du blev tvåmålsskytt för dagen. Ni vann matchen med 0-2 och säkrade kontraktet för Div 3 nästa år. Hur känns detta?
– Det var skönt att få göra mål idag. Jag får en perfekt boll från vår kapten på djupet där jag lägger in den bakom målvakten. Mitt andra mål får jag en drömträff i bortre kryss. Det känns underbart att vinna idag och vi gör en fantastisk insats hela laget.  Vi kryssar första och vinner de två andra, så klart vi förtjänar att gå upp.

Hur blir det för din egen del? Stannar du kvar i VAIF?
– Vi får se hur jag skall göra. Det går fort i fotboll. Det finns intresse från högre upp i seriesystemet. Vi har en träning kvar och sen får man se. Varje klubb vill alltid ha en anfallare som garanterat gör mål. I varje klubb jag har varit i så har jag levererat och gjort mål. Nu ska jag njuta av kvällen och fira sen får jag se vad som händer.


Besnik Rustemaj 2 målskytt i dagens match

 

Läs mer

Bildspecial från matchen

Bildspecial: BK Flagg- Veberöds AIF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close