FC RosengårdFotboll

FC Rosengård svenska mästare – knep nödvändiga poängen

Guldfesten kom av sig senast mot Linköping – men ikväll återupptogs den. FC Rosengård tog en nödvändig poäng – i och med 1-1 mot Vittsjö på hemmaplan – och är svenska mästare 2019. 

FC Rosengård gästades av Vittsjö GIK – som var inställda på allt annat än att spela en statistroll. Det nordskånska laget ankom Malmö med drömmar om Europaspel – och bjöd upp till rejäl kamp.

Anna Anvegård kom att ge Rosengård ledningen en bit in i den första halvleken. Men kort senare kvitterade Vittsjö på hörna genom Alexandra Benediktsson.

Matchen ihöll en böljande och jämn karaktär. Båda lagen hade lägen framåt – även om Rosengård tog över mer och mer, med återvändande Caroline Seger som mittfältsdirigent.

Närmast ett ledningsmål var hemmalaget Rosengård. Man dominerade matchens slutskede med stort bollinnehav och ett par fasta situationer. Det kom dock aldrig att bli något mål – men 1-1 räckte för att Rosengård skulle hålla undan för Kopparbergs/Göteborg inför den sisa matchen, och därmed säkra SM-guldet.

– Såklart jätteskönt. Oerhört glad och stolt. Vi har jobbat hårt för detta och är värdiga vinnare, sa Jonas Eidevall och Caroline seger till SVT efter matchen.

– Stor eloge till hela klubben, alla spelare och ledare. Riktigt skönt att det blev klart nu, tillade Seger.

Anna Anvegård såg – som så många gånger tidigare – till att näta för FC Rosengård. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Guldmakaren Anvegård sköt guldet till Rosengård

Hon hämtades in under sommaren med förväntningar om målskytte. Och efter att ha skjutit guldet till FCR kan ingen betvivla Anna Anvegårds förmåga.
I den första halvleken var det Anvegård som såg till att hålla sig framme och trycka in en lös boll.
– Det var skönt att sätta dit den, sa hon i halvtid i en kommentar till SVT.
Ställningen 1-1 stod sig matchen ut, och Anna Anvegård blev därmed symbolisk guldhjälte för FC Rosengård.

Vittsjös Champions League-drömmar grusade

Detta var FC Rosengårds kväll att glänsa i, men en långt ifrån obetydlig match för Vittsjö. Laget jagar Laget hade möjlighet att bibehålla livet i Europa-drömen – men Kopparbergs/Göteborgs seger mot Växjö såg dem säkra andraplatsen och spel i Champions League kommande säsong.

 

Joel Ask

Artikelbild: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close