HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmös lagkapten: “Vi har mer att ge”

HK Malmö är aktuell serieledare i Handbollsligan och har inlett Europa-spelet på ett övertygande sätt.
– Det har blivit bättre – men vi har fortfarande mer att ge, säger Fredrik Lindahl. 

Lagkapten Lindahl lyfter fram försvarsspelet som en av de primära faktorerna till lagets starka inledning.

– Jag tycker att vi har varit väldigt stabila bakåt den sista tiden. Det tycker jag har varit en nivå upp från tidigare. Det känns som att helheten har satt sig, och därmed har försvaret blivit bättre. Det är ett kollektivt arbete, säger Fredrik Lindahl.

– Jag tycker vi har spelat bra, framförallt på slutet här, där vi steppat upp lite och fått ihop det lite bättre. Vi började väl inte så bra i de tidiga matcherna i ligan. Men det har absolut kommit mer och mer på slutet. Och jag hoppas och tror att vi har mer att ge, att vi har en nivå till att plocka fram, tillägger han.

Vid sidan om inhemskt spel i Handbollsligan har HK Malmö avfärdat EHF-motstånd av såväl isländsk som rysk karaktär. Och trots att detta inneburit en del resande, ett extra antal matcher, tror Fredrik Lindahl snarare att det gynnat hans lag.

– Det har varit jätteroliga matcher att spela, väldigt bra resor. Sen har det varit ett sätt för oss att uppleva saker. Vi har fått möjlighet att spendera mer tid med varandra, vi spelare, och på så sätt lära känna varandra bättre. Jag tror det är viktigt när man, som vi, har en del nya spelare i truppen.

Självförtroendet från Europa-matcherna – tar ni med det in i Handbollsligan?

– Vi har gjort det bra spelmässigt, och det har inte funnits speciellt mycket att klaga på. Jag tror att alla vinster – oavsett var du spelar – de tar du med dig in i nästa match. Man bygger såklart självförtroende av segrar. Det är alltid lättare att spela när man vinner än när man förlorar.

36-årige Lindahl är tillsammans med Oscar Jensen HK Malmös äldste spelare. Som rutinerad lagkapten försöker han leda laget genom sitt spel hellre än verbalt.

– Det finns andra spelare som låter mer på planen än vad jag gör. Jag försöker väl bidra på samma sätt som jag gjort tidigare. Jag känns ringen skillnad på planen nu jämfört med innan jag var kapten. Offensivt så hjälps alla åt med det verbala, om man säger så. Som sagt: jag försöker bidra med mitt spel.

Det råder uppehåll i Handbollsligan – HK Malmös nästa drabbning äger rum först i början av november. Då ges tillfälle att slipa på såväl spel som fysisk hälsa.

– Vi försöker ju förbättra oss hela tiden, såklart har vi lite mer tid nu än i vanliga fall. Spelare som har lite småskavanker får möjlighet att fokusera på det. Det blir en del fysträning – men annars inget speciellt så.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close