FotbollMalmö FFNyheterTorns IF

Shabani och Prica med i MFF-laget som möter Torns IF i DM-finalen

På onsdagskvällen avgörs årets DM-final för herrseniorer. Hemma i Stångby tar division 1-laget Torns IF emot MFF, som nått finalen med sitt P19-lag.

MFF fortsätter att matcha P19-laget även i finalen, men kommer att ha med tre spelare från seniortruppen: tredjemålvakten Mathias Nilsson, Tim Prica och Laorent Shabani (bilden).

– Vi kommer faktiskt att ha sex spelare i startelvan som har åldern inne att även spela i P17, säger MFF-tränaren Roland Larsson och berättar vilka elva som ska starta.

Det blir Mathias Nilsson – Johan Rapp, Noah Eile, Linus Borgström – Mubaarak Nuh, David Edvardsson, Sebastian Nanasi, Aleksander Nilsson, Laorent Shabani – Amin Sarr, Tim Prica.

– Nanasi kommer att vara en spets på mittfältet, lite grann som en tillbakadragen forward, säger Roland Larsson.

MFF P19 var in i sista omgången med i striden om SM-guldet, men fick nöja sig med en tredjeplats i slutspelsserien. Skytteligan vanns dock i överlägsen stil av Sebastian Nanasi, som gjorde 22 mål på 13 matcher.

På MFF-bänken sitter Lamin Sarr, Henrik Rossborg, Patriot Sejdiu, Albin Sundgren och Melker Roslin.

I DM får man bara ha 16 man i trupperna. Både MFF och Torns IF hade egentligen velat ha 18, som i serierna de lagen spelar i. Men DM följer Skånes Fotbollförbunds upplägg.

Torns IF har ännu inte säkrat kontraktet i division 1 och har en ytterst viktig match mot Tvååkers IF på lördag. Tränaren Richard “Kalle” Ringhov betonar att den matchen givetvis är prio ett.

– Därför kommer vi att rotera i laget mot MFF. Jag har också bara tagit med en målvakt bland de 16 för att kunna byta mer bland utespelarna.

– Fast det innebär inte att vi inte tar den här matchen allvarligt. Man vill ju alltid vinna och det är en titel på spel. Lördag är viktigast, men när vi nu ändå är framme i final ska vi givetvis göra allt vi kan för att vinna och ta en skalp. Fysiken borde vara en fördel för oss och spelet har inte varit dåligt i de senaste seriematcherna. Det är målskyttet vi haft problem med.

Patrik Östlund missar troligen resten av säsongen på grund av skada, Niclas Lundberg är på tjänsteresa i Stockholm och Adam Olofsson sparas till Tvååker.

– Adam har en känning i ryggen. Meningen är att han ska spela på lördag och därför gör han inte det i finalen. Sedan får alltså en av målvakterna koncentrera sig helt på Tvååker, säger Richard Ringhov.

I MFF har man hela tiden betonat nyttan av att de unga talangerna får möta seniorlag och på vägen fram har man slagit ut Dösjöbro IF (division 4), Eslövs BK (division 2), IF Lödde (division 3) och Kristianstads FC (division 1).

– Vi ska veta att bara för att vi slog ett division 1-lag i Kristianstad innebär det inget inför den här matchen. Torns IF är ett ännu bättre lag och det ska bli jättespännande att se hur pass bra vi står oss, säger Roland Larsson.

Torns IF har slagit ut Klippans FF, Näsby IF, Ängelholms FF och Hässleholms IF.

Matchen startar klockan 18.30.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close