FotbollMalmö FFNyheterTorns IF

Årets bästa halvtimme när MFF vann DM-finalen mot Torn

Malmö FF P19 höll hela vägen i senior-DM och vann även finalen mot division 1-laget Torns IF.

2-0 blev det i Stångby sedan Sebastian Nanasi (bilden) skjutit 1-0 i den första halvleken och Amin Sarr nätat från friläge i mitten av den andra.

– De första 25-30 minuterna var nog de bästa vi har spelat på hela säsongen. Vi är mycket nöjda och glada för det här. Vi har fått precis de besked och nyttiga matcher vi ville ha när vi anmälde oss till DM, sa MFF-tränaren Roland Larsson och fortsatte.

– Efter den fina starten blev vi trötta och Torn kom igång. Efter att ha hämtat ny kraft i pausen inledde vi även den andra halvleken bra, men sedan kom Torn igen på nytt. Men jag tyckte ändå att vi hade en hyfsad koll och de skapade inte så många klara lägen.

MFF ställde upp med Mathias Nilsson – Johan Rapp, Noah Eile, Linus Borgström – Mubaarak Nuh, David Edvardsson, Sebastian Nanasi, Aleksander Nilsson, Laorent Shabani – Amin Sarr, Tim Prica.

Sex av de spelarna har åldern inne att spela i P17.

– Det syntes ingen skillnad på de unga eller lite äldre. Alla stod upp bra mot seniorerna. David Edvardsson gjorde till exempel en mycket bra insats. Fast det var heller inte fel att spelarna fick ett nytt bevis på att det tar fysiskt att spela mot seniorer. Jag har rätt många tröttkörda spelare här nu, konstaterade Roland Larsson.

– Kul också att Mathias Nilsson fick hålla nollan och göra ett par riktigt vassa räddningar. Han får ju spela så få matcher och då är det inte precis det lättaste att gå in och prestera.

På MFF-bänken satt  Lamin Sarr, Henrik Rossborg, Patriot Sejdiu, Albin Sundgren och Melker Roslin. Alla utom målvakten Lamin Sarr fick komma in och spela och samtliga 16 kan nu kalla sig skånska mästare.

Torns IF har en väldigt viktig match mot Tvååker i helgen i kampen om nytt kontrakt i division 1.

– Förhoppningsvis var det här bra för oss tempomässigt och nyttigt för den matchen. Vi har haft problem med målskyttet nästan hela säsongen. Idag skapade vi inte lika mycket som vi gjort tidigare, men vi kom i alla fall igen bra efter deras enorma start. De satsade oerhört i pressen. Samtidigt visste vi att det finns inte ett enda lag i hela världen som inte mattas av efter en sådan satsning, sa Torns IF-tränaren Magnus “Bloody” Nilsson.

Och berömde Mouhammed-Ali Dhaini.

– Han har varit väldigt bra hela året. Idag var inget undantag.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close