IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Finländaren Matias Myttynen till Malmö Redhawks

Malmö Redhawks har kontrakterat den 29-årige forwarden Matias Myttynen. Finländaren har skrivit på ett avtal med Redhawks som sträcker sig säsongen ut. Han kommer att göra sitt första träningspass med laget under förmiddagen.

Redhawks stärker upp forwardssidan med den 29-årige finländaren Matias Myttynen, som närmast kommer från spel i KHL med finska storklubben Jokerit. Han har sedan tidigare en koppling till Redhawks assisterande tränare Martin Filander, som haft honom som spelare i Västerås.

– Matias är en spelare som vi har haft ögonen på under en längre tid. Framför allt har Filander bra koll på honom och är säker på att han kommer att passa bra in i vårt lag. Matias är storvuxen med ett bra spelsinne och ett starkt driv i sin åkning, och kan gå både som center och ytter. När Emil Molin lämnat oss passar det perfekt för oss att plocka in honom och han är väldigt sugen på att komma hit, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Den här säsongen har Matias Myttynen spelat sex KHL-matcher för Jokerit, där han haft ett kortidskontrakt. Men han har även 74 KHL-matcher under de två senaste säsongerna och under 2017-18 respresterade han det finska landslaget vid tre tillfällen.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Redhawks och spela för klubben. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att bli ännu starkare. Att jag känner och har en bra relation med Martin Filander sedan tidigare underlättar naturligtvis och det gav mig en klar bild av klubben. Men det är också många andra som pratat varmt om organisationen och laget. Efter tre raka slutspel hoppas jag att vi kan gå dit igen och ha en framgångsrik säsong, säger nyförvärvet i en kommentar.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close