skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Mats Lilienberg klar för ny klubb

Mats Lilienberg har skrivit på kontraktet för ny klubb som huvudtränare. Valet föll på den mellanskånska klubben, Norra Rörum GF som spelade i div.6 Mellersta i år. Senast kommer han från IF Lödde i div 3 där han var assisterande tränare tillsammans med Kim Johansson med stor framgång.

Hur är känslan sedan det blev klart att du tar över som ansvaret som huvudtränare för NRGF?
– Som alltid när man står inför en ny uppgift så är det nervöst men samtidigt väldigt roligt, det känns precis så som det skall göra kan man säga.

Varför föll valet på just Norra Rörum?
– Hade några alternativ att välja mellan men efter mötet med Pär Eliasson som är ordf i klubben så kändes Rörum som det bästa. Pär presenterade klubb och spelare på ett mycket bra sätt som lockade mig. Dessutom har Pär och klubben en vision och målsättning som passade mig.

Har ni påbörjat någon plan för laget framöver?
– Inte mer än att vi skall träna några gånger i november så jag lär känna spelarna och de mig. Finns givetvis en plan i mitt huvud men den är långt ifrån färdig.

Vet du redan nu om ni får behålla alla och om det behövs förstärka laget?
– Helt omöjligt att veta vem som stannar och kommer, nu när frimånaden kommer kan allt hända. Jag hoppas givetvis att så många som möjligt vill stanna kvar och att vi kanske kan få några spännande nyförvärv men som sagt, allt kan hända under frimånaden.

Kommer det att finnas en ass tränare?
– Klubben jobbar just nu på detta och jag hoppas att det löser sig de närmaste dagarna så svaret på frågan blir Ja.

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare?
– Är en person som anser att man gör saker tillsammans även om jag har yttersta ansvaret. Vill ha en öppen och rak dialog med spelarna och övriga i ledarstaben.
Jag är en tränare som gillar ett varierande spel, stort bollinnehav och snabba omställningar. Har min filosofi om spelsystem men först måste jag lära känna truppen så vi får ut så mycket som möjligt av varje spelare.

Vad kan du tillföra laget?
– Hoppas ju på att jag samlat på mig en massa erfarenhet både som spelare och ledare som jag överföra på truppen.

Mats Lilienberg har själv spelat med i bl a Trelleborgs FF, IFK Göteborg och Malmö FF. Efter nästan 15 år på elitnivå avslutade han sin karriär i TFF.
I sin roll som tränare har han coachat Höörs IS, Hörby FF och nu senast då IF Lödde.


Mats Lilienberg, huvudtränare för Norra Rörum GF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close