H65HandbollLUGINyheter

Seger för H65 Höör i SHE-derbyt mot LUGI efter sent ryck

Två inför omgången obesegrade lag i SHE, tätt och fysiskt och spännande i nästan 50 minuter – och hemmaseger med 27-21 (12-12). Derbyt mellan H65 Höör och LUGI blev något i publikens smak i Höör.

Derby della Mellanskåne blev en tight historia vars öde länge svävade i ovisshet. Ett svårhanterat LUGI ledde matchen första kvarten, innan H65 kunde komma ikapp och förbi.
Vid ställningen 9-6 hade hemmalaget flera chanser att rycka. Men flera straffmissar och brända frilägen öppnade en dörr in i matchen för LUGI igen. Och gästerna från Lund klev in, 12-12 i paus.

– Det blir en annan karaktär på de här matcherna. Dels för att LUGI har ett bra försvarsspel där de låser sina motståndare. Dels för att de spelar en långsam och tålamodskrävande handboll framåt. Det i sig är ingen nytt, men det är fortfarande frustrerande när man inte får resultat framåt. Tjejerna vet att de kommer att stå i försvar en minut efter sitt eget anfall, säger H&5-tränaren Ola Månsson och fortsätter.

– LUGI:s matcher är speciella på det sättet. Alla lag brukar se rätt dåliga ut när de möter LUGI, därför brukar jag inte värdera de matcherna speciellt mycket.

H65 tog alltså inte chansen att rycka i första halvlek.

– Men väl i andra halvlek tog vi den. Jag är nöjd med att vi gör 27 mål trots tre straffmissar och en del individuell oskärpa.

Du gick runt på flera olika straffskyttar – och de flesta misslyckades?

– Vi har under 50 procent på straffar denna säsongen och det är såklart en nackdel att inte ha en utpräglad stabil straffskutt. Vi har varit bortskämda genom åren med spelare som exempelvis Cassandra Tollbring, Anna Olsson och Mikaela Mässing. Men jag tror att det är en detalj som kommer att bli bättre under säsongen.

Det var målvakten Gry Bergdahl (bilden) och trotjänarinnan Anna Johansson som var nyckelfigurer när det avgörande rycket kom i andra halvlek.

– Fan va go seger. Det är alltid speciellt att möta LUGI, pustade ”Isbrytaren” Johansson ut efter matchen.

Dum fråga, men varför gillar du att spela derbyn så mycket?

– Det roligaste som finns är när det är mycket folk och tryck i hallen. Man får upp en helt annan typ av adrenalin i kroppen. Jag blir mer skärpt och vill visa lite extra vad man kan då. Personligen känns det som att man lyfter sig i sådana stunder och publiken ställde verkligen upp för oss idag.

23-åriga Anna Johansson har stångats med försvarare i SHE (och Elitserien) sedan hon var 16. Påståendet att hon skulle vara bättre nu än någonsin rynkar hon på näsan åt.

– Äsch, jag vet inte. Generellt sett känns det dock bra, inte minst i försvaret. På ”min sida” känns det tryggt att spela med Sofia Hvenfelt eller Tilda Winberg som treor.

Foto: Martin Trobäck

Handboll är lika spännande på lokal som internationell nivå och för de som önskar lite extra spänning i matcherna erbjuder William Hill möjligheter till spel på ett stort antal matcher i olika ligor.

Höörs HK  H 65 är en växande handbollsförening från Höör i mitten av Skåne. Klubben bildades 1965 och har cirka 500 medlemmar. Hemmamatcherna spelas i Sporthallen i Höör som har kapacitet för uppemot 650 åskådare.
Klubben har en bred ungdomsverksamhet med 16 aktiva lag 2018/19.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close