skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC-stjärnan: ”Potential att vinna SM-guld”

Fjolårssäsongen var tung för Malmö FBC – som misslyckades med att nå slutspel i SSL.
Men landslagsspelaren Ellen Rasmussen tror att laget uppnår det i år – och att man kan tampas om SM-guld inom kort. – Det är det jag vill göra här, säger hon. 

Malmö FBC har inlett säsongen övertygande, och återfinns för närvarande på fjärde plats i SSL-tabellen. Med flera nya spelare i laget hoppas man överprestera fjolårets prestationer.

– Ja, vi har tio nya i laget, och jag trodde det skulle ta ännu längre tid att få ihop allt än vad det har gjort. Det har sett väldigt bra ut. Jag tycker vi känns väldigt starka, säger Ellen Rasmussen.

– Vårt stora mål är att ta oss till slutspel och se vad vi kan lyckas med där. Vi tog oss ju inte dit förra säsongen, vilket var väldigt tungt. Jag tror och hoppas att vi lyckas bättre nu, tillägger hon.

Hur ser du på inledning?

– Den tycker jag har varit jättebra. Mycket bättre än förra säsongen. Det är klart att jag hela tiden har trott på oss, men att det skulle gå så här bra så tidigt hade jag väl inte riktigt trott. Men vi har haft många försäsongsmatcher och en hög träningsnärvaro, vilket gjort att vi kunnat spela oss samman.

23-åriga Ellen Rasmussen adderade två år till sitt kontrakt med Malmö FBC under vintern. Landslagsstjärnan har tidigare uttryckt att hon ser sitt lag figurera i toppen av svensk innebandy – en åsikt som hållits intakt.

– Det var självklart att skriva på – det är här jag vill spela. Jag vill spela i Malmö och tror att vi har potential att vinna SM-guld inom några år. Det tror jag absolut att klubben har potential till. Sen, tror jag, att det är mycket upp till oss spelare. Fortsätter vi jobba hårt så tror jag det är möjligt, säger hon.

Hur ser du på era chanser att nå slutspel denna säsong?

– Som det ser ut nu så ser det bra ut. Men det gäller att vara med i varje match. Det är en lång serie och vi har endast spelat fem matcher. Nä, det kommer krävas mycket av oss, helt klart.

Kan du ibland känna att det ligger stor press på dig?

– Jag tycker bara det är kul att känna press. Jag lägger dessutom mycket press på mig själv. Jag tycker bara det är positivt med press. Det gör att man – ja – pressas till att prestera.

Poängskörden för din del – finns där mer att hämta, känner du?

– Det finns alltid mer att hämta där.

 

Joel Ask

Artikelbild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close