skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Lunds BK firar 100 år: ”Eloge till alla ideella”

I helgen genomförs firandet av lunds BK som 100-årig förening. Samtidigt som nystartade tillika Division 4-vinnande damlaget ska hyllas, spelar herrarna säsongens sista hemmamatch.
– Det blir en riktig fest – massor med saker att uppmärksamma, säger klubbchefen Bosse Cronqvist. 

En fullspäckad dag på Klostergårdens IP blir att vänta för alla som har för avsikt att befinna sig där på lördagen.

– Ja, det blir mycket som kommer hända. Lite småmatcher på förmiddagen, där vi bjudit in olika föreningar. Sen kommer det vara lite sponsorer där, vi kommer bjuda på korv. Lite tipspromenad på eftermiddagen och så, säger Bosse Cronqvist.

Firandet når sitt crescendo under eftermiddagen, då herrlaget möter nyligen korade seriesegraren Ljungskile i säsongens sista hemmamatch.

– Det blir ju trevligt att det är just Ljungskile som kommer. Samtidigt är det väldigt skönt att vi lyckats säkra kontraktet redan. Vi hade det väldigt knackigt i våras. Efter lite diskussioner och annat vände det, och sedan rullade det på jättebra. Och det är klart att det är viktigt vi placerar oss någonstans i närheten av där vi hamnade förra året, säger Bosse Cronqvist, som smyger in att klubben har ambitioner av att någon gång spela i Superettan framöver.

Inför året valde Lunds BK att återstarta sitt damlag i Division 4. En serie som man senare under året kom att vinna. En prestation som, likt många andra, kommer uppmärksammas under lördagen.

– Sen avslutar vi med att uppmärksamma alla våra ledare, de som arbetar ideellt och är så betydelsefulla för föreningen. Utan dem hade vi aldrig kunnat hålla 41 fotbollslag igång, både i fjol och i år. Det är en stor verksamhet att hålla igång, och då är alla inblandade otroligt viktiga – och värda att uppmärksamma.

 

Joel Ask

Artikelbild: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close