FotbollTorns IF

Sista hemmamatchen för Torn – som jagar nytt kontrakt

Med endast två matcher kvar av säsongen gör Torns IF sin slutliga på Tornavallen, när Tvååker kommer på besök. 

Det har gått lite upp och ner för Torn. Under säsongen i stort och i de sista matcherna i synnerhet.
Och en besvikelse över att spel i Elitettan Södra ännu inte är säkrat existerar.

– Det är klart att det är. Man vill aldrig vänta in i det sista, men idrott är idrott och det handlar om hur man presterar över tid. Det är inte bara förlusten i helgen som är skuld till att vi ligger där vi ligger, säger torn-tränaren Richard Ringhov. 

– Onekligen känns det lite extra och aningen spänt, men vi har diskuterat det inom gruppen, så jag är säker på att vi hanterar matchen på bästa sätt. Vi kan påverka vår situation helt och hållet på egen hand och det känns bra. Än värre hade varit om vi var tvungna att förlita oss på andra, tillägger han. 

Sjätteplacerade Tvååker blir berget att bestiga under lördagen. Ett lag som Ringhov anser sig känna till väl.

– Blir man överraskad så är man inte förberedd. Klart vi scoutar dom men vi ser alltid till vårt eget spel och hur vi ska kunna hota motståndaren, inte bara hur vi ska försvara oss. 

Blir det några taktiska förändringar mot Tvååker?

Ja. Man kan i högsta grad förvänta sig annorlunda taktiska drag – men tyvärr inget jag kan eller vill släppa

Torn kommer närmast från en veckomatch: DM-final mot Malmö FF. Det blev förlust med 0-2 – men också en insats att dra lärdom av.

– Om man bara ignorerar och inte bryr sig när man förlorar, så skapar man aldrig vinnarmentalitet. Vi är aldrig nöjda efter en förlust. Vi mötte ett lag som överraskade oss och som i första halvlek var riktigt bra. I andra hanterar vi det bra och är helt klart det bättre laget men det räckte inte. Sedan kan man aldrig sticka under stol med att serien är viktigare än DM, säger Ringhov. 

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close