FotbollIFK MalmöNyheter

Dramatik och nervdaller när Tahiri sköt IFK Malmö kvar i division 2

Det krävdes förlängning för att rädda IFK Malmös kontrakt i division 2. Och i den behövdes det ett sent kvitteringsmål till 3-3 av Ilir Tahiri innan “di gule” kunde börja pusta ut.

Börja, för dramatiken slutade inte där. 3-3-målet kom i den 119:e minuten. Men domaren Stjepan Dodik hade redan lagt till massvis med tid och behövde plussa på ännu mer när Laholms FK drog på sig två röda kort i sin jakt på ytterligare ett mål. IFK Malmö kunde inte jubla förrän de 15 minuterna i den andra förlängningskvarten tickat förbi 22.

– Vi släppte till lite för enkla mål och varje gång vi själva gjorde ett fick ställa in oss på att göra det en gång till. Skönt att få sätta dit det avgörande målet. De räddade ju ett par gånger i anfallet innan jag till slut fick läget. Men det var först när utvisningarna kom som jag började känna att det här är nog klart, sa Ilir Tahiri, som även gjorde ett av målen när IFK Malmö vann med 2-1 i Laholm.

– Och jag gjorde mål i sista seriematchen också så det var tredje raka.

21-årige Ilir Tahiri kom till IFK Malmö i somras från division 4-laget Kosova, men har erfarenhet från division 1- och 2-spel i KSF Prespa Birlik.

IFK Malmö gjorde ingen bra match. Eftersom Laholms FK ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 visade man dock god moral genom att tre gånger komma tillbaka och kvittera.

– Vi gjorde en betydligt bättre match i Laholm än idag. På sätt och vis kan man säga att det var insatsen där uppe som avgjorde. Givetvis var det härligt och skönt att vi till slut lyckades och vi ska fira. Men just nu känner jag mig mer lättad, sa IFK Malmö-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Hans tränarkontrakt går ut om en vecka. Hur det blir 2020 ska parterna nu sätta sig ner och diskutera.

De båda första målen, 0-1 och 1-1, kom på straff. IFK Malmös straff sköt Noor Zadran in säkert. Sedan gjorde Rasmus Liedman 2-1 till Laholms FK efter slarv i IFK-försvaret och tvingade fram en förlängning.

2-2 gjorde Robin Svensson i den första förlängningskvarten och 3-2-målet som gett straffläggning om resultatet stått sig – bortamålsregeln slutar att gälla i förlängning – satte Stefan Radovanovic.

Men då klev alltså Ilir Tahiti fram och avgjorde.

– En stor lättnad och grymt nervöst. Jag såg väl högst en tredjedel av matchen. Större delen av den första halvleken satt jag i insläppet och tog betalt och sedan vågade jag inte titta mer än då och då, sa årsfärske ordföranden Torbjörn Karlsson.

Han påpekade dock hur stolt han var över att styrelsen och ledningen suttit lugnt i båten och inte gjort några panikåtgärder. Till slut gav det betalt.

De två utvisningarna Laholms FK drog på sig mot slutet drabbade först Marcus Nilsson och sedan Jesper Wennström. När Nilsson fick sin andra varning gick Laholm dessutom miste om ett vasst vapen i hans långa inkast. Tidigare hade han dragit iväg fem-sex sådana djupt in i IFK Malmös straffområde. Wennström sparkade IFK-backen Martin Holm i huvudet i sin iver över att nå en boll och båda utvisningarna var klara.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close