skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

OV tar emot serieledaren Alingsås: ”Har god känsla”

Efter ett uppehåll om 13 dagar figurerar OV Helsingborg åter i tävlingssammanhang under onsdagen. Trots förlusten senast är det ett optimistiskt OV som antar serieledande Alingsås.

OV-tränaren Krister Lindgren tror att lagets positiva hemmaform kan komma att göra sig påmind.

– Jag tror det. Vi gjorde det bra mot Kristianstad. Det har känts bra på hemmaplan, där är vi trygga. Nä, jag har en god känsla inför imorgon. Vi har gjort det bra mot bra lag tidigare, så varför skulle vi inte kunna göra det nu? säger han.

En positiv trend på hemmaplan till trots – OV återfinns i bottenregionen med endast fyra poäng på nio matcher. Kan en positiv insats mot Alingsås bli en katalysator, tro?

– Jag vill tro det. Det viktigaste är att vi gör det bra och känner att vi drar nytta av matchen. Det kommer viktiga matcher framöver, och att få med sig en bra känsla till dem vore skönt, säger Krister Lindgren.

Vad har ni fokuserat på under uppehållet?

– Det är väl mest det rent handbollsfysiska. sen har vi tittat mer på det kollektiva spelet – vi har jobbat en del man-man och med växlingsspelet, bland annat. Just det fysiska behöver man ju slipa på hela tiden. Vad tar det, tre-fyra veckor att tappa konditionen? Det är mycket för de spelarna som inte matchas så hårt, att de får belastning också.

Status på laget inför morgondagen?

– Bra. Fullt manskap tillgängligt.

 

Joel Ask

Artikelbild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close