skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKvarnby IKNyheter

Richard Ohlqvist fortsätter som tränare i Kvarnby IK

En bra bit in på årets säsong fick rutinerade Richard Ohlqvist ta över som tränare i Kvarnby IK med uppdraget att försöka stoppa raset och rädda kontraktet i division 3-fotbollen. Det gick inte, men Kvarnby och han har nu kommit överens om att han ska träna laget även 2020.

– Utmaningar är ju bra heter det och det här är en härlig utmaning, säger Richard Ohlqvist.

Kvarnby IK hade tappat för många spelare de senaste åren och laget var för ungt och oprövat för nivån det spelade på.

– Vi räknade fram att vi ett tag hade nio 02:or i laget. Flera spelare fick göra sin A-lagsdebut för tidigt och det var inte rättvist för talangerna.

– Givetvis ska vi satsa på våra egna talanger. Men vi måste också ge dem hjälp genom att titta på spelare utifrån och förstärka. En mix helt enkelt. När vi undersöker vilka spelare som kan bli aktuella är det dessutom extra intressant med spelare utifrån som har en tidigare Kvarnby IK-anknytning, säger Richard Ohlqvist.

De assisterande tränarna Max Andersson Sääf samt Niklas Ohlqvist har också gjort klart med en förlängning och Kvarnby IK jobbar på att förstärka staben.

– Vi vill ha en renodlad lagledare och även någon med medicinsk kompetens. Då får vi bättre förutsättningar. Jag ser fram mot att jobba vidare med det här och nästa säsong, betonar Richard Ohlqvist.

Kvarnby IK kom sist i årets division 3 södra och vann bara en match.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close