FotbollLB07Malmö FFNyheter

Den utökade rösträtten fastställd på LB07:s extra årsmöte

När LB07 ska ha sitt extra årsmöte om fusionen med MFF kommer alla medlemmar som betalt sin avgift innan den 13 september och har fyllt/fyller 18 år under 2019 att få rösta. Det beslutade det extra årsmötet LB07 i veckan hade kallat till.

– Så blev resultatet, bekräftar LB07:s klubbchef David Wernersson (bilden).

Att det behövdes ytterligare ett extra årsmöte innan mötet som ska besluta i huvudfrågan berodde på att LB07 på grund av ett byte i medlemssystemet knappt hade några röstberättigade medlemmar. Enligt stadgarna i LB07 ska man ha betalt avgiften den 31 januari för att få rösta. Fakturorna för medlemsavgiften sändes ut bara två dagar tidigare, den 29:e.

Därför hade bara ett 40-tal hunnit betala.

Mötet i veckan beslöt, enligt styrelsens förslag, att utöka rösträtten till alla som betalt innan den 13 september som är det datum då sammanslagningsplanerna presenterades på en presskonferens på Stadionområdet.

När de extra årsmötena som ska besluta om samgåendet ska hållas i MFF respektive LB07 ska hållas är ännu inte kommunicerat. Nu har i alla fall LB07 fastställt vem som ska få lov att rösta på den klubbens möte.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close