HandbollNyheterYstads IF

Hyllade Ystadmålvakten om utvecklingen

Erik Hvenfeldt, 20, gör sin andra säsong i Ystads IF HF. Ett år rikare, ett år mognare hoppas han bidra till en framgångsrik säsong. 
–  Jag tror att tryggheten är en stor faktor till min och lagets spel, säger han. 

Den unge målvakten skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Ystad under veckan. Under säsongsinledningen har han hyllats för sin förmåga att hålla nere siffrorna bakåt.

– Det har gått bra, tycker jag. Jag känner mig trygg med hur vi spelar och försvarar oss som lag. Jag får mycket hjälp av alla spelare, säger Erik Hvenfeldt.

Var det självklart att förlänga?

– Ja. I slutändan var det väl ändå det. Jag trivs väldigt bra i förening och med allt runtomkring. Så, nä, det var inte så mycket att tänka på där.

I fjor noterades Erik Hvenfeldt för två framträdanden – båda vid straffkast. I år har hans roll och speltid vuxit markant. Inte bara på grund av faktorer som skett på planen.

– Jag hade inte ens flyttat hemifrån till den här försäsongen. Men nu har jag det. Jag känner mig väldigt hemma i staden och trivs här. Det är väl klart att det gör att man känner sig mer hemma även på plan. Men vad som ligger bakom att vi gjort det bra är väl det vanliga, antar jag: hårt jobb, uppoffrande spel – ja… Vi litar väldigt mycket på varandra, och det skapar trygghet.

Hur pass nära toppformen är du?

– Jag känner väl absolut att det finns mer att ta av. Samtidigt tycker jag det går framåt. Både jag och laget har gjort det bra, så jag tror det handlar om att fortsätta på samma sätt. Då kommer både jag och laget att prestera ännu bättre.

Erik Hvenfeldt har sett till att bidra till Ystads fina säsongsinledning. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

För Hvenfeldt och hans Ystad väntar Önnered som kombattant under torsdagen. Målvakten berättar om hur han normalt förbereder sig inför match.

– Det brukar bli en del video. Vi kollar med laget, sen försöker jag även kolla lite på matchdagen. Då, på matchdagen, tar jag även ledigt från jobb. Sen är det allt det med att äta rätt och sova bra. Men mycket klipp blir det, på hur motståndarna gör och spelar.

Och målvakten avslöjar en något egendomlig detalj i förberedelserna.

– Jag brukar dricka en läsk när jag är på väg till samlingen innan match. För jag gillar att rapa under matchen, får Hvenfeldt fram.

Va?!

Han skrattar.

– Nej, jag vet inte varför egentligen det är så. Det har bara blivit en grej hos mig…

 

Joel Ask

Artikelbild: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close