IshockeyKristianstad IKNyheter

Sylvegård hoppas lyfta i KIK: ”Känner förtroende”

Marcus Sylvegård är tillbaka i skånskt hockeysammanhang. Efter en tyngre inledning i Växjö Lakers ska den förre Malmö Redhawks-spelaren få fart på hockeyn i Kristianstads IK.
– Jag tror det här är rätt steg att ta just nu, säger han. 

Första tiden i Småland och Växjö Lakers blev inte som Marcus Sylvegård, 20, hoppats på. Laget har inlett SHL-säsongen svagt, där nyförvärvet från Malmö Redhawks matchats sparsamt.

Utlåningen till Kristianstad IK blev valet. Och kanske även räddningen för Sylvegård – som ser positivt på sin återkomst till skånsk hockeymark.

– Jag har fått ett stort förtroende från tränarna, nästan 19-20 minuters speltid i de här matcherna. Nä, det känns väldigt bra så här långt, säger Marcus Sylvegård.

Hur ser du på första tiden i Växjö?

– Jo, men det har varit tufft, såklart. Man vill ju spela hockey. Och får man inte göra det så går ju energin ner, även om man försöker hålla den uppe. Men jag har försökt att vara så positiv som möjligt. Jag tror på mig själv och vet vad jag kan.

I KIK har Sylvegård hunnit bidra till två starka segrar. Timro och Tingsryd har båda avfärdats – och Växjö-lånet har sett till att bli målskytt.

– Såklart betyder det också mycket; att producera poäng. Det, precis som speltiden, gör ju att man känner sig delaktig. Jag känner stort förtroende från tränarna. För mig gäller det att ta vara på förtroendet, göra det bästa av den speltid jag får – och hitta glädjen, säger han.

Som hockeyallsvensk förening belägen i Skåne var KIK ett naturligt val för Marcus Sylvegård. I väntan på lägenhet huserar ha på hotell under utlåningsperioden, som betecknas ”tillvidare”.

Vad låg bakom att det blev just Kristianstad?

– Det var jag som ville dit från början. Om det var någon klubb jag skulle bli utlånad till så var det Kristianstad. Det är en jättebra klubb som jag följt under två år. Jag känner ett par spelare här sedan tidigare, och det känns som en bra klubb för mig att vara i just nu. Sen vill jag ju allt för den klubben jag är i, oavsett hur länge det blir.

Sylvegård passar på att hylla sitt nya, tillfälliga tränarpar, Andreas Lilja och Mikael Gath.

– De har en bra energi. De är väldigt ärliga och raka. Sen har de en stor erfarenhet, båda två. När de pratar så lyssnar man och försöker ta åt sig.

 

 

Joel Ask

Artikelbild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close