NyheterTennis

Fair Play får en utomhusanläggning med sju banor på Limhamns IP

Bygget är redan igång och i april 2020 ska sju nya grusbanor av hög kvalitet stå klara på Limhamns IP. Tennisbanorna anläggs av Malmö stad och Fair Play kommer att hyra dem för föreningens stora verksamhet. Det blir också Fair Play som i sin tur hyr ut dem till andra tennisspelare.

– Vi får sju banor på Limhamns IP och äntligen en samlad mötesplats för våra cirka 3 000 medlemmar även på sommaren. Tennis är i grunden en utomhussport och att vi nu får likvärdiga anläggningar inomhus och utomhus ger oss möjligheter att utveckla verksamheten. Vi kan arrangera tävlingar, träningsläger, helgcamps och nya träningsaktiviteter. Det blir ett enormt lyft för klubben och känns otroligt positivt, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK i ett pressutskick och får medhåll av klubbens ordförande Mats Nilsson.

– Fantastiskt att vi nu är i mål och fått till en bra överenskommelse med Malmö kommun om anläggningen. En milstolpe i klubbens utveckling. Nu ser vi fram emot invigningen nästa år.

SMA Syd står för markarbetet och Trafik & Fritid bygger banorna. Fem nya banor byggs på gräsytan intill de två nuvarande tennisbanorna, som rustas upp och läggs om.

– Vi är glada att vi har kunnat göra plats för de nya tennisbanorna på Limhamns IP. Det har vi gjort samtidigt som vi har utvecklat idrottsplatsens fotbollsytor med konstgräs på en av grusplanerna. Det har tagit några år att få allt på plats, men genom ett fint samarbete med Fair Play har vi hittat vägar framåt mot denna lösning. När vi nu ökar antalet grusbanor i Malmö, ser vi fram mot att fler barn och unga, pojkar som flickor, använder banorna för rörelse, träning och tävling, säger Malmö Stads fritidsdirektör Johan Hermansson.

Fair Play tänker utvidga tävlingsverksamheten sommartid. Redan nu står det klart att landskapsmästerskapen för Skåne och Halland spelas på Limhamns IP de kommande tre åren. Dessutom kommer JSM-deltävlingen Swedish Tennis Academy JSM Race utökas och bli Swedish Tennis Academy Open med sommartourtävling, barn- och ungdomsklasser och veteranklasser under samma period. I framtiden är målet att arrangera internationella tävlingar på seniornivå för både herrar och damer, men även för juniorer.

– Vi för diskussioner med Svenska Tennisförbundet om den frågan. Förhoppningsvis hittar vi en lösning så att vi kan genomföra en internationell tävling 2021. Det är en av våra målsättningar, säger Janne Immonen.

– Vi har fått till ett bra avtal mellan Malmö stad och Fair Play, som reglerar hyresvillkor och drift. Tillsammans med Fair Play ska vi verkligen arbeta för att banorna håller högsta klass. Avtalet bygger på att Malmö stad anlägger banorna och Fair Play hyr dem för föreningens verksamhet. Det är också Fair Play som hyr ut dem till andra tennissugna, säger Thomas Sterner, avdelningschef på fritidsförvaltningens driftavdelning i pressutskicket.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close