FotbollNyheterTorns IF

Avslutande match för Torn mot klara seriesegraren

Ännu råder en strimma teoretisk ovisshet kring Torns IF:s fortsatta existens i Ettan Södra. Mot den tidigt korade seriesegraren Ljungskile ska Stångby-laget hålla undan fö jagande Oskarshamn.
– Vi vet att vi kan göra det bra i sånna här matcher, säger lagkaptenen Niklas Nilsson. 

Inför den säsongsupplösande omgången innehar Torn ett poängmässigt försprång om tre, samt sex mål, på närmast jagande lag, Oskarshamn.

Lagkaptenen Niklas Nilsson ser optimistiskt på matchen mot Ljungskile som väntar under lördagen.

– Jag tycker det har sett bra ut i veckan. Visst, vi hade gärna varit klara redan, så som vi var förra året – men nu är vi där vi är och får se till att göra det bästa av det. Jag tycker ändå vi har en ganska god känsla i truppen. vi gjorde det bra senast, och vi vet att vi har det i oss. Så det är bara att plocka fram det på lördag, säger Niklas Nilsson.

Och mittbacken medger att man kommer ha omständigheterna kring streckdramatiken i åtanke.

– Det är klart att man tänker på det. Jag vet inte hur tränarna tänker, men jag tror inte det blir bra om vi bara sätter oss och försvarar. Vi kommer nog gå för tre poäng, och sedan får vi se hur matchen blir. Det får bli en variant på det hela, liksom.

För Torn har säsongen varit tuffare än fjolårets. I synnerhet för Niklas Nilsson, som menar att han inte kommit upp i samma nivå. Dessutom åkte mittbacken på en skada under sommaren, vilken höll honom borta under flertalet veckor.

– Det har väl varit lite upp och ner, kan jag tycka. Förra säsongen var personligen bättre, även för laget. Skadan kom mitt i sommaren, och sen så tar det ett tag att komma i form, speciellt nu när man börjar bli äldre. Det har varit en tuff höst – säsongen är lång, säger Torn-kaptenen.

Många hade nog tippat er högre. Kan ni ha fallit offer för er fina fjolårssäsong?

– Svårt att säga. Ser man till poängen, så skiljer det inte så många från förra året. De är väl att prestationerna har svajat på ett sätt som det inte gjorde i fjol. Sen är andra året i en serie alltid tuff – men jag tycker vi har en trupp som ska lugga högre upp i tabellen.

Niklas Nilsson skymtar karriärens slut i horisonten – men hoppas ha ett par säsonger återstående. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Vi kommer in på segmentet framtid, där Niklas Nilsson – vare sig han vill det eller ej – befinner sig i den åldern där resonemang kring karriärens avrundning hopar sig allt mer frekvent.

Du nämnde själv att du blir äldre. Hur resonerar du kring framtiden?

– Det är väl svårt att säga… Jag känner väl i princip att varje är min sista, men samtidigt finns suget hela tiden kvar. Det får väl bli en säsong till i alla fall, som jag känner nu.

Att sätta ett par rekord i föreningen hoppas 31-åringen sätta innan skorna läggs på hyllan.

– Daniel Thulin har ju flest spelade matcher i klubben, och att gå om honom hade varit väldigt stort. Där behöver jag väl någon säsong till för att gå om honom, skulle jag tro. Sen är det även antal gjorda mål – där ligger jag också ganska bra till, säger Niklas Nilsson – som ödmjukt deklarerar att han är medveten om att målkontot denna säsong ännu gapar tomt.

Planerar du att ta en annan roll i Torn efteråt?

– Jag har svårt att se att jag kommer släppa Torn helt och hållet efter jag slutat spela aktivt. Sen får vi se vad som finns, vad som dyker upp. Tränarroll och så har väl aldrig varit aktuellt… Det finns andra roller, absolut, men det får vi se då, helt enkelt.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close