AnkaretHandbollHK MalmöNyheter

HK Malmö skriver korttidskontrakt med högersexa från Ankaret

HK Malmö har gjort klart med Niklas Mörk på ett kontrakt som inleds idag och sträcker sig året ut.

Anledningen är att HK Malmö de kommande två månaderna har många matcher både i Handbollsligan och i EHF cupen, men också att en av de ordinarie högersexorna, Johannes Larsson, är långtidsskadad.

Jag är glad att vi kunde knyta Niklas till oss under denna period med mycket matchande. Niklas är trots sina 24 år en rutinerad högersexa med erfarenhet av spel i Handbollsligan och i Europacupspel vilket är mycket värdefullt säger Stian Tönnesen tränare i HK Malmö i ett pressutskick.

Niklas Mörk är född 1995 och har LUGI Handboll som sin moderklubb. Niklas är vänsterhänt och är högersexa. Han ingick i LUGIs A-lagstrupp i fem säsonger men har sedan 2018 spelat i Ankaret i division 1.

Jag tackade ja när HK Malmö ställde frågan om jag kunde hoppa in under denna period eftersom jag bedömde att det gick att kombinera med min AT-tjänstgöring till läkare. Sedan kan jag inte sticka under stol med att det är spännande och roligt att på det här sättet kunna hjälpa ett topplag i Handbollsligan, säger han i pressutskicket.

Jag är nöjd med att vi på så här kort varsel kunde hitta en lösning som fungerade både för klubben och för Niklas. Med Niklas får vi en kompetent och erfaren spelare som snabbt kan komma in i gruppen och laget för att ersätta Johannes Larsson under hans konvalescensperiod, säger Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close