Nyheter

Han leder LUGI in i framtiden: “Finns stor potential”

Kenneth Andersson är den som i rollen av sportsligt ansvarig ska leda LUGI in i framtiden. En framtid byggd på egna talanger, nya personella rekryteringar – och tekniska hjälpmedel.
– Vi har en del saker på gång – vi hoppas de faller väl ut, säger han. 

Kenneth Andersson anslöt till LUGI:s organisation i början av sommaren – men då i mer flytande roll. Först nu kommer han få möjlighet att utöva sina primära uppgifter, som sportchef över herr- och dam-sektionen, samt operativt ansvarig för ungdomssektionen.
Tidigare har Andersson stött upp LUGI:s organisation i de områden som krävt så.

– Det är tydligt uttalat att jag på sikt ska bli sportchef över herr och dam, inte bara över Elit, utan även det andra också. Sportchef med övergripande ansvar över sporten. Men tills precis nu har jag fått fylla upp där det behövs, bland annat på försäljningssidan. Men nu blir det mer och mer åt det sportsliga – vilket är väldigt kul, säger Kenneth Andersson.

Inför den rådande säsongen stod Kenneth Andersson utan jobb, dock med en lyckad tid i IFK Ystad bakom sig, där han arbetade som såväl elittränare och sportchef som säljare.
Nu i LUGI är hans uttalade roll att “professionalisera klubben”.

– Vi är i ett läge på flick- och damsidan där vi behöver jobba med rekrytering. Där vi behöver hitta lite andra vägar och stärka upp; exempelvis rekrytering av damtränare. Ett arbete som i slutändan kommer göra att vi får upp fler egna produkter mot Damer Elit.

Hur ser du på arbetsbelastningen för egen del?

– Det är klart att den är bred och att det kommer bli mycket jobb. Men jag har också möjligheten att delegera min tid. Det är väldigt stimulerande, det vi har framför oss i LUGI. Två starka verksamheter med dam- och herrsidan, och där i vår elitverksamhet.

I damsatsningen som Kenneth Andersson hade nyligen nedlagda HK Farmen varit en betydande bit. En bra steg i slussningen upp till damlaget man nu gått miste om, menar han.

– Oh, ja! Men det blev som det blev där, och det är bara att arbeta därefter nu. Vi håller på att titta på andra modeller. Spelare har vi – många med stor potential. På sikt vill vi bygga ett topp fyra-lag på damsidan, slåss om finalplatser. Men då krävs en breddning av flickverksamheten, säger LUGI-sportchefen.

Blickar man mot herrsidan, så har Kenneth Andersson där hunnit involvera sig även i matchsammanhang.

– Vi har haft ett arbete ganska länge där, jag och Tomas[Axnér, huvudtränare herr], där jag skött video-arbetet inför matchgenomgångar. Så där är jag något mer inkörd, i herrlaget. Där kommer vi även börja arbeta med hörsnäckor under matcherna. Där jag då kan finnas på läktaren och ha kontakt med bänken. Vi får se – det kanske blir skit av det, och då lägger vi ner det. Men förhoppningsvis kan det ge någonting.

Där är ni inte ensamma, va – med tekniska hjälpmedel?

– Nej, precis. Jag vet att några andra lag kör med det. men då har de inte kommunikation direkt till huvudtränaren – som vi tänker ha. Men det blir ett test, vi har det på gång. Och det är en del av vårt nytänk som vi kommer ha både på dam- och herrsidan.

Vad har ni för ambitioner i år med herrlaget?

– Att uppnå slutspel, absolut. Sen för egen del så råder mitt arbete med att förlänga med våra unga, duktiga talanger. Får vi det, så kommer vi ha en bra grund att bygga på inför nästa år. På längre sikt är det en SM-final som vi hoppas på.

Hur viktigt är det för klubben att vara framgångsrik på både dam- och herrsidan?

– Det är väldigt viktigt. Vi vill ha det så jämställt som det bara kan bli. Hur vi fördelar resurser, vart det dagliga arbetet läggs. Vi vill ha det så rättvist som möjligt.

 

Joel Ask

Artikelbild: Maxim Thoré/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close