Nyheter

Oavgjort mot GAIS räckte – TFF kvar i Superettan

Inför omgången riskerade Trelleborgs FF, och inte minst GAIS, att dras med i kvalrysaren. Men gynnande resultat på andra arenor såg till att dramatiken uteblev i 0-0-mötet i Göteborg. 

Av TFF och GAIS var det göteborgarna som låg värst till. För TFF räckte ett kryss – GAIS var tvungna att vinna om Frej hade gjort detsamma mot Öster.

Men i det mötet gjorde Öster jobbet och avfärdade Frej med klara 4-0. Ett resultat som innebär att de båda lagen får kvala, samtidigt som TFF och GAIS kan förkunna sig Superettan-lag även nästa säsong.

Med flera spelare på frånvarolistan valdes Philip Mårtensson till att vakta målet för TFF. Beskedet kom så sent som under uppvärmningen, på vilken Andreas Larsen klev av skadad.

– Det var rätt lugnt. Jag fick ta revansch på GAIS, det är alltid något. Jag hade en bra känsla hela tiden. Det var bara att gilla läget och göra det bästa av det när man väl fick chansen, sa Philip Mårtensson.

Blev ni informerade om hur det gick i de andra matcherna?

– Nej. Det var bara i halvtid som vi fick reda på det. Och det var ju ganska betryggande nyheter.

Den förre Torn-målvakten hade fått sparsamt med speltid under säsongen – men visade ikväll att han höll på den här nivån. Han bekänner en besvikelse över den snåla mängd speltid han fått.

– Det har väl inte varit som jag förväntat mig. Det gick ju snabbt där i början… Men det är inte så mycket att göra. Bara jobba hårt och ta lägena när de kommer, sa Mårtensson.

Har du känt dig orättvist behandlad?

– Det vill jag inte kommentera.

Philip Mårtensson såg till att hålla tätt mot GAIS. Foto: Michael Erichsen

 

Joel Ask

Artikelbild: Michael Erichsen/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close