IK PanternIshockeyNyheter

Pantern inventerar för framtiden: “Har bra spelare under”

Trots förslut senast är IK Pantern cementerat i Hockeytreans toppskikt. Nu hoppas man studsa tillbaka mot Frosta – återigen med unga spelare i laget.
– Jag vill se vad vi har innan vi letar någon annanstans, säger Pantern-tränaren Joakim Tillgren. 

Under måndagen gästar Frosta Kirsebergs ishall. Laget Pantern besegrade i premiären med 7-5.

– Jag har väl inga speciella tankar kring den matchen, mer än att den kommer bli som de vi spelat tidigare. Att vi kommer vara spelglada och skapa massor med chanser. Det gäller att vi ser till att vara lika konsekventa i spelet med puck som utan puck, säger Joakim Tillgren.

En plump i protokollet – men förlusten mot Halmstad oroar inte Pantern-tränaren.

– Vi var överlägsna i 30 minuter. Det enda var väl att vi inte gjorde mål. De hade en jätteduktig målvakt – men vi borde gjort fler mål på de 40 skott vi sköt.

Panterns vana at släppa in många mål har med tiden suddats ut. Unge målvakten Noah Bark, som stått tre av de fyra senaste matcherna, har imponerat och sett till att hålla nere siffrorna bakåt.

– Absolut har han gjort det bra och presterat ett stabilare målvaktsspel. Sen kanske vi har hjälpt honom lite mer, eftersom han är J18-spelare. En kombination mellan bra målvaktsspel och en bra laginsats, säger Tillgren.

Noah Bark är ett exempel på Panterns rådande filosofi att inventera de egna leden och ge unga spelare chansen. Även ett par utespelare från J-lagen har delgivits speltid under säsongen.

– Vi har sagt att vi ska skanna av vad vi har i vår egen garderob innan vi går ut och tittar efter något annat. Vad det gäller målvaktssidan så behöver vi inte det.

– Jag har varit ganska klar över att några av juniorerna klarar av att spela i Division 3. Vi har bra spelare under A-laget. Men jag vill samtidigt se hur de agerar, framförallt utan puck. Jag vill se hur de klarar sig här, så jag får en bild av hur de skulle klara sig i tvåan och ettan så småningom. Där krävs det ett annat spel utan puck, och det hoppas jag få se dem visa upp, tillägger Tillgren.

Hur flitigt kommer du matcha de unga imorgon?

– Nä, men inte så värst. Vi har ju lufta många dels för att vi velat se dem, dels för att vi haft en del sjukdomar. Imorgon kommer vi bara ha två juniorer i spel, som det ser ut nu.

Pontus Svensson åkte på en skada senast – missar han mötet med Frosta?

– Ja. Han har kört rehab hela veckan efter den knätacklingen. Just nu är han den ende som ser ut att missa.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close