FotbollMalmö FFNyheter

Marko Johansson tillbaka på MFF-träningen

På söndagen spelade han sin sista match med GAIS och blev avtackad av supportrarna. Idag var Marko Johansson tillbaka i MFF och deltog fullt ut på träningen.

– Man vill ju träna och det var klart sedan tidigare att jag skulle vara tillbaka idag, sa Marko, som har kontrakt med MFF även 2020.

Om det blir fortsatt utlåning eller spel i MFF är inte klart.

– Det kan mycket väl bli ett nytt lån. MFF har ju Johan Dahlin. Nu vill jag spela i en klubb i Allsvenskan. Jag behöver det igen för min utveckling.

Tidigare var Marko Johansson utlånad till Trelleborgs FF, men säsong två där, 2018, blev ingen höjdare.

– Den här säsongen i GAIS har varit mycket bättre, men så skilde det också på förutsättningarna.

Vad var skillnaden?

– I GAIS har jag haft regelbunden målvaktsträning. Så var det tyvärr inte i TFF och det håller inte. GAIS mycket duktige målvaktstränare Tomas Vainio har hjälpt mig hela tiden. Det har inte gått så bra för laget, men min egen säsong i GAIS har varit bra.

Först i den sista omgången på söndagen säkrade GAIS definitivt kontraktet i Superettan efter 0-0 hemma mot just Trelleborgs FF.

– Skönt, GAIS är ett lag med många och hängivna supportrar. De sjöng mitt namn och ville ha mig kvar. Just nu vet jag dock ingenting om nästa säsong.

Marko Johansson har alltså ett avtal med MFF som gäller till och med 2020. Johan Dahlin förlängde nyligen sitt kontrakt över säsongen 2023 och Dusan Melicharek skrev ett kontrakt till och med 2020 när ha återvände till klubben. Under hösten har MFF även haft en tredje målvakt på plats i seniortruppen när 20-årige Mathias Nilsson avbröt utlåningen till division 1-laget Eskilsminne IF för att vara på plats och träna i Malmö.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close