FotbollMalmö FFNyheter

Dahlin och Rieks inne i gymmet när MFF tränade på Hybriden

Johan Dahlin, Sören Rieks, Franz Brorsson och Anders Christiansen saknades på hela eller delar av dagens MFF-träning. Men Dahlin och Rieks ska vara tillgängliga till torsdagens bortamatch mot FC Lugano i Europa League.

MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson kom nämligen med lugnande besked.

_ Det var planerat att Johan skulle göra alternativ träning idag och inte vara ute så länge. Han har haft en hög belastningsnivå och spelat mycket så vi ville lägga lite mindre belastning på honom idag och jobba med honom “inside”. Igår var han heller inte med, men då var det dag två efter matchen. Han är tillgänglig.

_ Sören hade en infektion i foten för ett par veckor sedan och det ena såret har inte riktigt läkt än. Så det var också en ren försiktighetsåtgärd. Han kommer att träna imorgon och är tillgänglig. Vi ville inte riskera att såret blev mer infekterat av en uteträning idag.

Jesper Robertsson berättade också att Franz Brorssons lår ännu inte är helt okej.

_ Han har lite problem med sitt lår som spökar fram och tillbaka och vi väljer nu att inte stressa fram något. Franz tränade bra ett par veckor, men sedan fick han ett “set-back”, så nu håller vi honom inne. Men det är ingen stor skada, han har sprungit på löpband idag också. Till matchen på torsdag är han dock inte tillgänglig.

Läget med AC?

_  AC går framåt, han är i ett bättre stadie nu om man jämför med förra gången han fick besvär med vaden. Mer kan vi inte säga än. Några bakslag har han inte fått.

Vad sa magnetundersökningen?

_ Vi har inte gjort den andra än. Vi vill vänta lite till. Vi utgår från funktionen och jobbar hela tiden med den eftersom vi inte misstänkt någon allvarligare skada. Det är samma område som tidigare och vi vill mest jämföra de två undersökningarna ur ett rent medicinskt perspektiv. Men det är inget som styr rehaben, den gör vi ur ett rent funktionsperspektiv.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close