skanesport_desktop-panorama-1

HandbollLUGINyheterYstads IF

Hallbäck inför LUGI-mötet: ”Ett tungt derby”

För ganska exakt en månad sedan möttes Ystads IF HF och LUGI – med lundensarna som knapp segrare. Under onsdagen hoppas Ystad ta revansch.
– Vi har en bra känsla efter segern senast, säger tränaren Jerry Hallbäck. 

Matchen Hallberg åsyftar är senaste omgångens hemmaseger mot Önnered, där Ystad vann med komfortabla siffror – och visade upp ett bra spel.

– Vi gjorde en väldigt bra match, tycker jag. Jag är nöjd med en hel del. Nä, en match som ger oss en bra känsla inför LUGI, säger Jerry Hallbäck.

Det har varit så ett tag att Handbollsligan innehållit ett antal skånska lag – därav många matcher som får epitetet derby. Men Jerry Hallbäck menar att just mötet med LUGI är ett av de hetare i den kategorin.

– Det klassas ju som ”Il classico”. Det är två bra lag, två stora föreningar – så jag tycker det är ett tungt, tungt Skånederby. LUGI är ett av de lagen som vi möter flera gånger under säsongen, och det brukar bli bra och tuffa matcher, säger Hallbäck.

Vilka styrkor ser du hos LUGI?

– Nä, men det är ett ungt lag som gått hårt fram här under hösten. De har gjort det jäkligt bra, och är ett av lagen som överraskat. Där finns många unga, duktiga spelare att hålla koll på.

Till mötet med LUGI – och en lång tid framöver – kommer Ystad få klara sig utan Henrik Knudsen. den danske mittnian slet av hälsenan mot Önnered – och en prognos vittnar om en frånvaro på 9-12 månader.

– Just nu påverkar det oss på det viset att vi tycker det är väldigt tråkigt för honom. Sen har han varit nyttig för oss när han spelat. Så på det sättet påverkar det oss också.

Men tur i oturen finns Dalibor Doder åter att tillgå. Ystadstjärnan har missat inledningen på säsongen på grund av en skadad tumme, men gjorde comeback mot Önnered.

– Han är helt spelklar, så det är lite ödets ironi när det blir såhär. Så nu blir det ”Dado” som kommer in. Han fick bara fem minuter mot Önnered – men mot LUGI är han med fullt ut. Det är väldigt spännande att få in hans rutin och erfarenhet, säger Hallbäck.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close