HandbollLUGINyheter

LUGI sparkar Dragan Brljevic som damtränare – ersättaren klar

LUGI sparkar Dragan Brljevic som damtränare och ger honom andra uppgifter i klubben. Ersättare med omedelbar verkan blir Kenneth Andersson, som nyligen anställdes som sportchef.

Anledningen är att LUGI och Dragan Brljevic inte är överens om hur talangutvecklingen ska ske.

– Tidigare i höst fick vi dra oss ur division 1 med Farmen dam, det lag som skall fungera som en del av talangutvecklingen. Vi har en utmaning med många unga spelare som lämnat eller slutat vilket skapat ett glapp i de kommande årgångarna LUGI-talanger, säger klubbchefen Patrik Bengtsson i ett pressutskick.

– Vi kommer aldrig ha ett elitlag som består av endast värvade spelare, det ingår inte i vår filosofi säger Peter Andersson, ordförande i LUGI.

Eftersom LUGI  och Dragan Brljevic inte är överens om hur arbetet med talangutvecklingen ska ske väljer klubben  att avsluta det nuvarande samarbetet. Brljevic kommer att med omedelbar verkan att skiljas från uppdraget som huvudtränare för Damlaget och kommer under återstoden av kontraktstiden att få andra uppgifter i klubben. Vilka preciseras inte.

– Det känns tråkigt men nödvändigt att behöva ta detta beslut mitt under pågående säsong. Det är ett beslut vi tagit som möjliggör för alla inblandade att finna väl fungerande lösningar för framtiden, säger Karl Löfmark, ordförande i Elitkommittén.

Kenneth Andersson kommer att fortsätta sitt uppdrag som sportchef och kombinera det med att även träna damlaget.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close