FotbollMalmö FFNyheter

Behrang Safari: Naturligt att ge Rosenberg en roll i klubben

Behrang Safari spelade sex säsonger i FC Basel, vann fem liga-guld och hann med nästan 60 internationella cupmatcher med det schweiziska storlaget. Men han tycker inte att det är så speciellt att återvända till Schweiz och möta FC Lugano i St Gallen.

– Basel är speciellt för mig. Schweiz självklart också. Men mest Basel. Jag vill spela alla matcher. Inte den här för att det är just i Schweiz utan för att det är en Europamatch som jag vill vara med och vinna.

Några gamla vänner därnere som sagt att de ska komma och titta?

– Ett par har hört av sig. Sedan får vi se hur många det blir, några tycker kanske att det är för kallt eller att matchen går för sent på fel plats.

I hemmamatchen mot FC Lugano (MFF-seger 2-1) inledde Behrang Safari, Rasmus Bengtsson och Markus Rosenberg på bänken. Så lär det inte bli den här gången och Behrang är extra spelsugen efter att även ha startat bortamatchen mot Örebro SK i den sista allsvenska omgången som avbytare.

Men på måndagsträningen såg det ett tag illa ut när han fick en hård smäll på knäet.

– För att jag låg nere så lång tid då? Det var bara en smäll rakt på knäet som gjorde ont ett tag och jag fullföljde ju träningen.

Nästa säsong när Markus Rosenberg slutat, är du en av spelarna som måste steppa upp och ta ett ännu större ansvar?

– Ända sedan jag kom tillbaka har jag sagt att man måste få växa in i någon form av roll. Matcher som jag har spelat och han inte har varit med i har jag fått ta mer ansvar och självklart är det så att ju äldre man blir desto mer naturligt blir det att bli, vad ska jag säga, omhändertagande och veta att man ses som erfaren och att folk ser upp till en. Man får tänka mer på vad man säger och för sig. Nu sticker han och jag kommer att vara äldst, med undantag av Dusan, Men jag är inte ensam. Jag, “Ralle”, Johan och några till får steppa upp och ta ett gemensamt ansvar. Det är ingen panik, på något sätt.

Tycker du att Rosenberg ska ha en roll i klubben, antingen på ledarsidan eller i styrelsen?

– Jag tycker så här. I stora klubbar ska man försöka fånga in så många erfarna spelare som möjligt, de som varit med och vet vad det handlar om. Och Markus borde absolut ha någon form av anknytning till MFF även i fortsättningen. Inte många har den erfarenheten och det är viktigt att ha kvar den i klubben. Varför skulle inte Malmö FF göra det när så många andra stora klubbar gör det?

Vad är hans stora styrkor som lagkapten?

– Han är en riktigt bra kapten. Det är något speciellt med hur han utstrålar självsäkerhet och är trygg i sig själv och det smittar av sig. Oavsett hur stora matcherna är sprider han ett lugn till alla. Sedan när det väl är dags kan han tända till och få med sig alla. Sedan är han så jävla snygg att titta på också!

– Allvarligt är det ju lite så, det finns inga dåliga bilder på honom. Även om han är mitt i en duell har han ett kaxigt leende. Han har gjort mycket för klubben, får med sig alla i omklädningsrummet, har stor pondus och har säkert mycket respekt även hos motståndarna. En komplett kapten.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close