FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS-kaptenen: “Gäller att inte tänka”

På torsdag inleds kvalet till Superettan, med Landskrona BoIS i en av huvudrollerna. Lagkaptenen Philip Andersson är klar över vad han tror är det bästa framgångsreceptet.
– Vi ska bara köra – inte tänka, säger han. 

2019 var en omstart för Landskrona BoIS. En ny tränarduo implementerade en ny filosofi i en nykomponerad spelartrupp. Många frågetecken att räta ut för “Randigt”. Nu har säsongen nått sitt klimax. Med facit på hand får vi konstatera att tränarduon Billy Magnusson och Max Mölder lyckats väl. Men än väntar den största utmaningen – kval till Superettan mot klassiska Östers IF.

– Ja, jag har ju varit med i dessa typer av sammanhang tidigare. Det är en ny sits för många i laget, och då kan jag som kapten och erfaren bidra med just erfarenheten. Klart får jag ta ett extra stort ansvar – men det jag tänker – och det jag säger till killarna – är att vi inte ska tänka så mycket. Vi ska bara köra på som vi gjort under hösten, säger Philip Andersson.

När åldersstrukturen sjönk och meritlistorna på spelarna blev allt skralare var lagkaptenen Philip Andersson en konstant att luta sig mot. En stöttepelare för de yngre – en symbol för klubben på planen.
Nu väntar Anderssons andra kval till Superettan på bara ett par säsonger.

– För mig handlar det om att ta ett stort ansvar, eftersom jag har varit med länge och upplevt kvalspel tidigare, tillägger han.

Hur har du upplevt säsongen, med alla dess nya inslag?

– Jag tycker vi gjort det bra. I början såg det bra ut, vi fick med oss resultaten. Men sen dippade vi lite, och resultaten gick inte vår väg. Men överlag tycker jag det varit en bra säsong. Precis som du säger så är mycket nytt – men det har vi löst bra.

Kan du konkretisera?

– Vi har haft en tydlig idé, som Billy[Magnusson] och Max[Mölder] kommit med. Trots att det gick upp och ner i början så har vi inte ändrat vår idé. Sen är det många som klivit fram och utvecklats under året.

Philip Andersson har varit en av bitarna i BoIS solida försvar. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Landskrona BoIS blev klara för kval med ett par omgångar tillgodo – men vägrade dra ner på tempot under avslutningen. Positivt, tycker Philip Andersson – som menar att formen är en färskvara som behöver underhållas.

– Det tror jag absolut; att det är viktigt att köra på. Vi har ingen anledning att slappna av nu.  Sen har vi även vilat några spelare, i och med att det kommer täta matcher i kvalet. Men jag tror inte vi ska tänka så mycket alls – bara köra på vårt koncept, betonar BoIS-kaptenen.

Vad kände du när lotten föll på just öster?

– Nä, men det var väl mest att det var ett bra avstånd att resa till. Bättre än till Stockholmstrakten, som det kunde blivit. Men annars är det skit samma, tror jag.

Och din form inför första mötet?

– Det känns ok. Jag har spelat mycket, hållit mig fri från skador. Nä, det känns bara bra.

Vad skulle ett avancemang betyda för dig personligen?

– Otroligt mycket. Jag vet hur mycket det betyder för klubben, även för supportrarna. Jag ser fram emot det.

 

Joel Ask

Artikelbild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close