FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS fick 1-1 i första kvalmötet med Öster

4035 personer trängdes på Landskrona IP för att denna kväll följa BoIS första av två kvalmöten med Östers IF. 1-1 slutade matchen – dubbelmötet avgörs på söndag. 

– Jag tycker vi gör en bra prestation. Men allt ligger öppet för oss, så vi har en bra känsla, sa BoIS-tränaren Max Mölder efteråt.

Landskrona inledde starkt och tog ledningen efter knappa tio minuters spel genom Linus Olsson. Men det målmässiga övertaget blev kortvarigt, då Östers Dragan Kapcevic kvitterade kort senare.

– Vi kom ut bra och gjorde mål, och då kändes de skärrade. Men sen får de ett mål efter hörna. Ett tråkigt skitmål att släppa in. Men så är det… Och därefter är det ganska jämt.

Och Max Mölder var tydlig med vilket lag han tyckte låg närmast segern.

– Vi har ett par chanser i andra halvlek, och jag tycker absolut vi är närmast att vinna. Det tror jag nog Öster känner också, sa han.

Vad tror du om bortamötet på söndag?

– Vi har agerat likadant, borta som hemma, hela säsongen, och kommer inte ändra det nu. Vi vill att matchen ska se ut på samma sätt som idag, det är vår ambition.

Mycket folk på IP idag.

– Ja, jättemycket. Och det betyder oerhört mycket för oss. I år har vi haft bra stöd, tycker jag, och det gäller att ge allt. Jag tycker grabbarna är värda det.

Hur resonerar ni kring matchningen på spelarna?

– Vi har resonerat lite utifrån olika scenarion. Nu vet vi hur det här slutade – men det återstår att se hur det blir under dessa två dagar vi har att återhämta oss på fram till söndag. Sen får vi se vilka som får möjligheten på söndag.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close