NyheterPadelbloggen

Padelbloggen: EM-dagbok

Onsdagen bjöd både på glädje och tårar. I morse mötte vi Polen och lyckades vinna alla tre matcher. Jag och Sofia spelade bra och vann ganska komfortabelt med 6-1, 6-0. Jag fick förvånansvärt lite att göra eftersom motståndarna valde att spela mycket på Sofia. Antagligen såg jag pigg och alert ut på inbollningen medans hon lite lojt dolde sin power och fina touch. Bra taktik kanske.

I eftermiddags var det dags för den sista gruppmatchen mot Finland och jag matchades med vår junior Smilla Lundgren från Malmö. Efter ett tajt förstaset som vi förlorade med 6-4 hade vi ett break till 1-0 i andra. Då skadar Smilla sitt knä så olyckligt att hon tvingas bryta matchen. Riktigt tråkigt men som tur är verkar det inte vara något allvarligt med knäet. Antonette Andersson/Matilda Hamlin samt Emmie Ekdahl/Amanda Girdo lyckades sedan vinna båda sina matcher och därmed slår vi även Finland och går vidare som gruppettor! 

Även killarna vinner sin grupp genom att besegra Holland i en sen kvällsmatch. Imorgon spelar båda lagen kvartsfinal. Heja Sverige!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close