IK PanternIshockey

Panterns poängkung återupptog karriären: “Vet vad jag kan”

IK Panterns säsongsinledning är närmast klanderfri – forwarden Filip Rubenssons poängskörd imponerande. 32-åringen leder Kirsebergsklubbens offensiv – trots att han långt tidigare bestämt sig för att sluta. 

I samband med ankomsten av sitt första barn var Filip Rubensons plan att avsluta hockeykarriären. Men när ett krisande Lund Giants, för ett par säsonger sedan, hörde av sig i behov av hans tjänster, så tog allt en tvärvändning – karriären återupptogs. Men Giants lade ner sitt sitt seniorlag, och 32-åringen stod klubblös.

När nybildade Ishockeyklubben Pantern, med Joakim Tillgren i spetsen, skulle inleda den rådande säsongens lagbygge var Rubenson en av de som fick frågan.

– Då ringde [Joakim]Tillgren, och det kändes svårt att inte hoppa på. Det han sa lät kul och lockande. Vi var några spelare som tog kontakt med varandra och pratade om att det skulle vara kul att börja om i Pantern, att vara med på den resan. På den vägen är det, säger Filip Rubenson.

Så, du återupptog karriären. Spelade det in att du har en tid i Pantern bakom dig?

– Absolut. Det är klart. Jag trivdes enormt bra i Pantern senast – klubben har alltid legat mig varmt om hjärtat. Där är supportrarna väldigt viktiga. Det är oerhört kul att spela inför dem. Nä, de är otroliga som följer oss vart vi än åker.

En imponerande poängproduktion – sex mål och tio assist – har fått Filip Rubenson att sticka ut i det statistiska arkivet. Forwarden är dock inte förvånad över sin frekventa figurans i mål- och assist-kolumnen.

– Absolut är det så, att det trillat in en del poäng. Men jag själv är inte helt nöjd. Jag känner att jag kan bevisa mycket mer. Jag vet var jag har spelat tidigare och på vilken nivå jag presterat på, säger han.

Vad av kommer din starka poängproduktion?

– Det är väl klart det är så[att man sätter upp mål för sig själv]. Som sagt: jag vet vilken nivå jag spelat och presterat på tidigare – och mina krav på mig själv är där av höga. Nä, men det har känts bra, och jag hoppas det kommer fortsätta.

Filip Rubenson deltar i ett återkommande moment denna säsong: Målfirande Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Pantern har haft som uttalat mål att vara med och tampas i toppen av Hockeytrean. Än så länge ser man ut att uppfylla förväntningarna. Men Filip Rubenson är kluven.

– Jag tycker resultaten har varit bra, och även spelmässigt. Men jag tycker väl inte att vi gjort någon riktigt bra match än. Vi har gjort bra prestationer i enskilda matcher – men jag är inte helt nöjd än. Både jag och laget har mer att ge.

Vad saknar du?

– Ja, men vi är ju ett väldigt nykomponerat lag, om man säger så. Vi har inte tränat allt för länge ihop, eftersom vi startade upp rätt sent, mycket senare än de andra lagen. Det har väl gjort att vi inte är helt samspelta än. Samtidigt har vi en så pass bra mix av unga, talangfulla spelare och lite äldre, rutinerade. Men – som sagt – jag tror vi har mycket mer att kunna visa.

I den mixen ni har i truppen – vilken roll tar du där?

– Nä, men framförallt att ha en god ton, vara intresserad och ge lite små tips. Jag spelar med en av juniorerna i minformation, och det är jätteroligt att se vilka kliv de tar och hur de tar till sig vad man säger till dem. De har en ljus framtid.

Och det är mer tid tillsammans som är receptet?

– Det tror jag, absolut. Sen är det en omställning, för de flesta har ju inte spelat i den här divisionen tidigare, och har inte vetat vad de ska förvänta sig. Nu har vi mött alla lag och har skaffat oss en bra koll.

 

Filip Rubenson
Ålder: 32
Position: Forward
Klubbar: Malmö Redhawks(J18/J20), Sunne(J18/J20), Pantern, Trelleborg, Lund, Tyringe, Kristianstad
Aktuell med: Panterns poängkung på 6 mål och 10 assist

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close