skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVellinge IF

Vellinge IF tilldelas Division 2-plats

I kvalet uppåt från Division 3 tog det stopp. Men tack vare sina starka resultat där tillgavs Vellinge IF en plats i kommande säsongs Division 2, efter Skånes FF:s genomgång av serierna.

– Det är såklart jättekul. Spelarna var själaglada när vi berättade för dem. De är värda detta efter en jättebra säsong, säger Vellinge IF:s tränare, Mikael Wallin.

Laget startades upp för knappa två år sedan. Format av unga, lokala förmågor – där 20 av 22 spelare är under 20 år, och 80 procent är egna produkter – har Vellinge stått för en imponerande resa.

– Vi ledde serien länge, men slutade tvåa. Under kvalet var vi ett mål ifrån att gå vidare, i stort sett. Och då var vi högst rankade ifall något lag skulle dra sig ur tvåan, eller liknande, säger Mikael Wallin.

– Vi har stått för en jättebra säsong med den truppen vi har. Vi har ett väldigt ungt lag, och är väldigt nöjda med hur det gick förra säsongen, tillägger Vellinge-tränaren.

Kvalifikationen till Division 2 kan vara positiv ur flera synpunkter, menar Mikael Wallin.

– Det gör det möjligt för oss att attrahera lite mer rutinerade spelare. Det hade varit önskvärt, såklart, att få in någon äldre. Vi har ett väldigt bra lag redan, men en mix av några äldre hade inte skadat.

 

Artikelbild: Mikael Wallin

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close