NyheterTennis

Fair Play TK vann premiären i Elitserien

Fair Play TK besegrade Enskede i premiären i damernas elitserie i tennis. Matchen slutade 5-1 sedan Malmölaget fått en rivstart med 2-0 efter dubblarna.

Kajsa Rinaldo Persson (bilden) tog sin sjunde raka singelseger för Fair Play i elitserien.

Dea Herdzelas/Cornelia Lister stod för en stabil insats på förstadubbeln och besegrade Ana Vrljic/Pemra Özgen med 6-2, 6-4. Kort därefter slog Kajsa Rinaldo Persson/Ida Jarlskog in matchbollen mot Julia Keranovic/Paulina Milosavljevic. Setsiffrorna skrevs till 6-4, 6-1.

Kajsa Rinaldo Persson släppte inte något game mot Julia Keranovic på fjärdesingeln och tog alltså sjunde raka singelsegern i Fair Play-tröjan. Nyförvärvet Dea Herdzelas säkrade hemmasegern efter en stark vändning mot Ana Vrjlic. Fair Play-spelaren tappade första set, men kämpade sig tillbaka och vann till slut med 11-9 i supertiebreak.

Cornelia Lister var ute efter revansch mot Pemra Özgen, men fick än en gång se sig besegrad av den duktiga turkiskan. 3-6, 5-7 skrevs setsiffrorna till på förstasingeln. Elitseriedebuterande Sofia Nami Samavati besegrade Paulina Milosavljevic i en jämn tvåsetare med 6-4, 6-4.

– Premiärmatcher är alltid tuffa och Enskede kom med ett bra lag, så det var lite nervöst. Men jag är riktigt nöjd med båda dubbelparen i dag. I singel gjorde Cornelia, som inte har spelat så mycket singel, en bra match. Hon höll jämna steg mot en tuff motståndare. Sen måste jag nämna Dea och Sofia, som lyckades vinna två jämna matcher och Kajsa stod för en fantastisk insats på fjärdesingeln, så jag är mycket nöjd, säger Fair Play-coachen Mervana Jugic-Salkic i ett pressutskick.

Redan på söndag väntar nästa hemmamatch. Då kommer SALK på besök.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close