skanesport_desktop-panorama-1

NyheterÖvriga sporterPadel

Hörby Open – den första stora padelturneringen

Kommande helg är det den första stora padelturneringen, Hörby Open i Hörby som anordnas av Hörby Padelklubb.

Padeln är Sveriges nya innesport No1 och sedan januari har Hörby sin padelhall i gamla mejeriet. Vi tog en pratstund med David Verngren som är en av de 10 styrelsemedlemmarna i Hörby Padelklubb. David har spelat racketsporter till och från i hela sitt liv men testade padel först i början på detta året och han blev oerhört biten och fastnade totalt.

Vad är syftet med er föreningen?
– Föreningen startades sent i Augusti, lite mindre än ett år som Mejeriets Padel i Hörby öppnades.
Den startades för att vi vill hjälpa till att bredda sporten, inkludera fler och skapa ett riktigt trevligt Padelsamhälle. Där alla som kan och vill kan umgås och spela Padel. Ett av delmålen är att skapa en bred barn/ungdomsverksamhet – så att de kan få bli introducerade till sporten tidigt. Det är en riktigt trevlig familjesport.

Till helgen anordnar ni er första stora padelturnering. 
-Turneringen börjar 09.00 på Lördag. Det är gratis inträde och vi säljer lite toast, kaffe och fika på plats!
Det är en herr-turnering i C-klass (det är näst lägsta klassen och där de flesta spelarna hamnar).
Det kommer 32 lag, varav ca 8 från Hörby, resten från övriga Skåne. Turneringen sålde slut sina platser efter 4 dagar, och vi har nog haft frågan från 30 lag till om de kunde vara med. Så efterfrågan är stor.
Så alla ni som vill kolla på Padel – sväng förbi och titta in! Adressen till hallen – Industrigatan 17 i Hörby.

Hur ser det ut framöver med sporten? Tycker det växer upp nya hallar som svampar från marken..
-Sporten är på frammarsch – speciellt på barn/ungdomssidan. De flesta hallar/klubbar har bara inriktat sig på vuxna tidigare, men nu börjar intresset sprida sig till deras barn. Vi har bland annat haft en fritidsklass som varit här, samt att det är skolor som hört av sig för de vill testa Padel. Jag tror inte att det kommer finnas för många padelbanor inom en överskådlig framtid i alla fall.

Hur ser framtiden ut för er och sporten?
-Framtiden för Hörby Padelklubb ser ljus ut. Vi har precis fått en ny huvudsponsor samt startat en Padelskola för barn och ungdomar på Söndagar. Den är öppen för alla mellan 7-15, och vi grupperar in barn så alla kan ha roligt. För de yngsta handlar det mest om att bli vän med bollen till en början, mycket lekar. För de lite äldre har vi fokus på teknik och slag. Vidare så utvecklar vi även för vuxna – med nybörjarkurser och fortsättningskurser. Det är bara till att kontakta oss så försöker vi alltid hitta en lösning.

Så padel ska man börja spela för att?
-Padel ska man börja på för att det är ett riktigt bra sätt att hålla igång på. Det är roligt, socialt och man får bra motion. Alla kan pröva, gammal som ung. Padel kostar ungefär som tennis. Om man har lyxen att kunna spela dagtid 08.00-16.00 så är det rätt billig. Annars så kostar en en bana ungefär 110 kr per person för 1.5 timme. Om man ska ha en tränare till det så kostar det lite till. Men vi är ännu rätt billiga här i Hörby om man kollar på prisnivån omkring i Skåne..

Vad är padel?
– Padel spelas i en bur, oftast med glasväggar och galler. En blandning mellan Squash och Tennis där man kan precis som i squash arbeta med vinklar och väggar. Samtidigt en inte lika snabb sport som squash, så alla kan spela det. Ung som gammal. Eftersom man alltid spelar dubbel så är det en social sport.


Padelhallen i Hörby

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close