Eslövs HFHandboll

Suveräna Eslövs HF belyser ödmjukhet: “Det som krävs”

Trots epitetet nykomling har Eslövs HF manglat allt motstånd i Division 2, och återfinns i topp.
Men en prickfri resultatrad är inget som legitimerar kaxighet, menar spelande tränaren Henrik Hurtig.

– Vi måste fortsätta vara ödmjuka, säger han.

Idel segrar och en imponerande målskillnad har tagit Eslöv till serietoppen är prestationer som går att skymta utifrån. Men vad ligger bakom nykomlingen Eslövs klanderfria säsongsinledning?

– Just att vi lyckas hålla en ödmjukhet inför uppgiften, inte trott att vi är någonting bara för resultaten går vår väg. Vi har förstått att vi som nykomlingar måste ge allt och lite till för att kunna konkurrera, säger Henrik Hurtig, spelande tränare.

Nu skördas alltså frukten av ett långsiktigt tänk.

– Redan förra säsongen tränade vi hårt, så att vi skulle komma upp i tvåan och göra det bra, inte vara en slagpåse. Så det är hårt jobb och noggrann förberedelse som ligger bakom. Sen är skillnaden kanske inte superstor mellan tvåan och trean. I alla fall inte jämfört med tvåan och ettan.

Laget avancerade från Division 3 i våras och har därefter förstärkts för att vara slagkraftigt även på Division 2-nivå.

– Vi har fått tillbaka en del duktiga spelare. Spelare som har meriter från Division 2, och det gör inte ont att få in dem. Vi har en väldigt bred trupp nu, vilket gör att vi kan konkurrera i 60 minuter. vi har två jättebra uppställningar, säger Henrik Hurtig.

Hur ser du på din roll so spelande tränare?

– Utmanande. Jag får möjligheten att jobba med två perspektiv. Det är häftigt att kunna påverka från båda håll. Sen har vi ett bra upplägg där jag – på matchdagar – kan släppa coachningen till min kollega, Rasmus[Björkqvist]. Det funkar bra, tycker jag.

Läs mer här! Eslövs HF klar seriesegrare – tillbaka i division två

Spelande tränaren Henrik Hurtig. Foto: Lola Nilsson/Skånesport

Är du förvånad över er inledning?

– Som nykomling, och att ha presterat som vi har, tycker jag är väldigt bra. Som det ser ut nu finns det inte mycket att klaga på. Nä, det har varit fantastiskt trevliga resultat.

Vad krävs av er för att bibehålla er starka form?

– Inför säsongen gick vi in med målsättningen att ligga på övre halvan, och avsluta säsongen där. Med den här inledningen är det väl fullt rimligt att sikta på topp tre. Det långsiktiga målet är att spela i Division 1, såklart. Det får ta den tid det tar. för oss, just nu, gäller det att fortsätta vara ödmjuka – det är det som krävs. Alla lag vill ju slå serieledaren.

Hur starkt stöd har ni från klubbledningen i de långsiktiga målen?

– Oerhört. De vill också upp i ettan. Det är jätteroligt att vi har samma tänk, och att vi då bara kan tuta och köra.

Under fredagskvällen spelar Eslöv bortamatch mot Trelleborg. Hos Henrik Hurtig existerar noll spår av arrogans inför uppgiften.

– Det ska bli en lurig match. De är duktiga, oftast, i sin hemmahall. Rutinerat lag som har en hög nivå av handboll i sig. För oss gäller det att stå emot bakåt, och förhoppningsvis kunna hota genom snabba kontringar och ett högre tempo. Det kommer bli en tuff nöt att knäcka.

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson/Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close