Fotboll

Unge Arlövstränaren har höga mål

Adnan Balic, 22, är Arlövs BI:s senaste tränarrekrytering på ungdomssidan. För Skånesport berättar han om sina målsättningar – både på kort och lång sikt. 

– Det känns väldigt kul. Klubben vill att jag ska lyckas med det här laget. Jag är glad för förtroendet och hoppas det blir en bra tid, säger Adnan Balic.

Den nye Arlövstränaren har en bakgrund inom Borstahusens BK och Landskrona BoIS ungdomssektioner att luta sig mot. Nu hoppas han kunna utveckla – och utvecklas – i Arlövs BI:s PF13-14-lag.

– Jag hoppas på att få ihop gruppen så snabbt som möjligt. Jag vill att hela laget ska kämpa tillsammans, det är så vi utvecklas. Jag vill även få ungdomarna att fortsätta spela fotboll, så de inte ger upp bara för de inte räcker till just nu.

Varför har du valt tränaryrket?

– Anledningen är väl att min pappa gick bort för två år sedan, och han var väldigt involverad inom fotboll. Spelare, domare i forna Jugoslavien. Jag vill arbeta med ungdomar och förvandla det laget till ett bra lag. Även utveckla spelarna som personer. Jag vill få dem att tro på sig själva.

Vad har du för målsättning med din tränarkarriär?

– Att så fort som möjligt ta ett A-lag. Jag har stora drömmar, jag vill ut i Europa. Men jag vet att det tar sin tid.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close