Höllvikens IBFInnebandyNyheter

Höllvikenstjärnan öppnar för flytt: ”Kan vara min sista säsong”

Pontus Karlson Martell har representerat Höllvikens IBF sedan barnsben. Han är idag en av lagets bärande offensiva spelare – men öppnar för en inte allt för avlägsen exil.
– Det hade absolut vari kul att testa något nytt, säger han.  

Höllviken befinner sig i SSL-tabellens lägre sektioner. Men trots att de kollektiva resultaten sviktat har forwarden Pontus Karlson Martell, sin vana trogen, sett till att frekvent figurera i poängprotokollet.

– Personligen ligger jag väl där jag hoppas på. Men det är svårt att glädjas när laget går lite tyngre. Jag känner väl att jag ligger ungefär där jag vill ligga poängmässigt. Samtidigt tycker jag att jag varit alldeles för ineffektiv, att jag kunnat göra betydligt fler mål. Det är väl godkänt men inte mer, menar Pontus Karlson Martell, 29.

Tillsammans med bland annat landslagsspelaren Johannes Wilhelmsson formerar Pontus Karlson Martell Höllvikens offensivt bäst presterande kedja.

– Man måste förstå att alla har olika roller i ett lag. Det finns kedjor som spelar för att hålla 0-0, som springer och ger järnet – och det är lika viktigt. Absolut har vi i vår kedja – där vi förvisso gjort om lite på slutet – varit produktiva under flera år. Återigen: alla i laget har olika roller.

Pontus Karlson Martell flyttade till Höllviken vid tolv års ålder – och började spela innebandy direkt. Sedan dess har han vandrat utvecklingstrappan upp, till den betydande roll i A-laget han idag innehar.

Forwarden menar att han trivs jättebra – i staden, i laget – men hintar om att hans framtid möjligen finns någon annanstans.

– Jag har ett utgående kontrakt efter säsongen, och just nu vet jag inte om det blir en fortsättning.

Kan du utveckla?

– Nä, men jag ha väldigt svårt att se mig spela i ett annat lag i SSL. Utan då ser jag att jag testar något år i Schweiz – eller att man bara lägger av.

Lägger av?

– Jag börjar bli gammal nu, skrattar han.

– Nä, men jag känner väl att jag varit i Höllviken länge nu, och att det är dags för nya spelare att ta över. Schweiz hade varit ett roligt äventyr att avsluta karriären med. Vi är fortfarande tidigt in på säsongen, och mycket kan hända, men just nu känns det som att det här mycket väl kan vara min sista säsong här.

Pontus Karlson Martell och Johannes Wilhelmsson får ofta anledning att måljubla tillsammans. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Hur ser du på möjligheterna att en flytt till Schweiz blir verklighet?

– Jag har fått erbjudande därifrån tidigare säsonger. Så möjligheten finns. Klubbarna där kollar åt SSL för att se vad som finns där och som är intresserade. Nä, det hade varit ett häftigt äventyr.

Hur ställer sig Höllviken till detta?

– Jag har ju inte pratat så mycket om det tidigare. Men det är klart att vi kommer sätta oss ner och diskutera. Jag tror väl att de vill ha kvar mig – men det är lite upp till dem.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close