FotbollMalmö FFNyheter

MFF till Värnamo utan Dahlin, Lewicki och Safari

Skadorna Oscar Lewicki och Behrang Safari fick mot FC Lugano stoppar dem från spel i morgondagens cupmatch mot IFK Värnamo. Dessutom måste MFF klara sig utan den överlägset bäste spelaren mot Lugano, målvakten Johan Dahlin.

– Johan har spelat hela tiden och det kommer en punkt där det blir svårt att fortsätta både medicinskt och mentalt eftersom han pushat sig på gränsen. Nu är risken stor för en skada som kan bli långvarig. Därför tyckte vi att vi nått en gräns som vi inte ska gå över utan istället ge honom tid att återhämta sig till nästa match, berättade MFF-tränaren Uwe Rösler efter dagens pass på Hybriden.

Direkt efter söndagens cupmatch kommer MFF att vara träningsledigt i sex dagar.

För Oscar Lewicki är det låret och för Behrang Safari axeln som spökar. Sedan tidigare är Anders Christiansen och Franz Brorsson borta från truppen. Vilken typ av skada/känning som gör att MFF väljer att vila Johan Dahlin vill Uwe Rösler avstå från att berätta.

Förra året hade MFF stora problem med division 1-laget Lunds BK i motsvarande cupomgång. Det blev 2-0 på Klostergården efter en trög förstahalvlek och ett sent 2-0-mål av Guillermo Molins på tilläggstiden i den andra. Nu möter man alltså IFK Värnamo på bortaplan och Uwe Rösler menar att det här är en ännu tuffare match.

– Då spelade vi efter ett uppehåll. Nu gör vi det inför ett uppehåll två och en halv dag efter en bortamatch i Europa. Lunds BK-matchen blev svår för oss, den här ser jag som svårare. Efter matcherna mot Lund, Degerfors och Öster vet vi hur besvärliga de här matcherna kan bli.

Vad är nyckeln till att göra dem mindre svåra?

– Nyckeln är mind-setet hos spelarna. De här matcherna handlar inte om en taktisk plan, om hur vi ska attackera och försvara utan enbart om attityd och inställning. Att gå in till en match på rätt vis har vi klarat så många gånger förr under min tid här. Gör vi det inte kan det dock bli problem. Därför ska vi gå in med energi och rätt attityd.

– För det här är en mycket viktig match! Vi ska gå in i det korta uppehållet med något positivt att ta med oss till de två matcherna som avgör vår grupp i Europa League. Plus givetvis inför nästa säsong. där det blir helt avgörande för våra möjligheter att vinna cuptiteln och skapa bra förberedelser under försäsongen att vi vinner mot IFK Värnamo.

Under uppehållet – nästa kollektiva träningspass blir söndagen den 17 november – kommer spelarna som inte är skadade eller upptagna med landslagsspel att få ett individuellt fys-schema att följa. De som är i rehab kommer att ha personal på plats på Stadion för att där kunna genomföra lämplig rehab-träning.

– Det känns som absolut nödvändigt att ta ett break. Som jag sa efter matchen i St Gallen hade 50 matcher tagit ut sin rätt. Vi hade nytta av motsvarande paus förra säsongen och kommer att ha det i år också.

– Spelarna som är iväg med olika landslag kommer också att få ett par dagar extra vila sedan de kommit tillbaka. För de har varit hårt belastade. hårdast av alla. Arnor Traustason, Fouad Bachirou och Felix Beijmo har till exempel spelat i stort sett alla landskamperna för Island, Komorerna respektive U21-landslaget. Därför måste vi hålla noga uppsikt över deras belastning.

I paneringen inför de avslutande EL-matcherna finns även en träningsmatch. Troligen i Malmö, mot OB från Danmark.

Inför matchen mot IFK Värnamo har MFF tagit ut en 20-mannatrupp:

Dusan Melicharek, Mathias Nilsson, Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Felix Beijmo, Jo Inge Berget, Fouad Bachirou, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Sören Rieks, Romain Gall, Arnor Traustason, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Guillermo Molins, Tim Prica, Amel Mujanic och Linus Borgström.

Linus Borgström hämtas från P19. Han är, liksom lärlingen Amel Mujanic, uttagen i P18-landslaget som nästa vecka ska spela EM-kval i Gävle. Under hösten har Höllvikenfostrade Borgström spelat på kanten i en trebackslinje i P19 och imponerat.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån. 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close