NyheterPadelbloggen

Padelbloggen: EM-brons!

EM-brons!!! Smaka på den!

Jag är nu tillbaka på hotellet och ligger i sängen helt utmattad, både fysiskt och psykiskt. Bronsmatchen mot Belgien var helt galen. Efter att Antonette Andersson och Baharak Soleymani säkrade första vinsten var det dags för mig och Sofia Arvidsson att kliva in. När jag fick höra laguppställningen igår tänkte jag: “Yes, det matchen vill jag lira”. Jag såg framför mig hur vi hoppade runt i ringen och firade…men det var nära att det inte blev så. Vi tappade första set i tiebreak och låg under 3-0 i andra. Men sen började vändningen. Vi vinner andra set med 7-5 och matchen går till ett avgörande set.

Spelet styrs över mycket på mig och jag får slita hårt med min bandeja och ett tag känner jag hur fruktansvärt trött jag är. Men med en fantastisk hejarklack samt Sofia som går in mer och mer i mitten lyckas vi hålla energin på topp och går fram till ett tiebreak i avgörande. Då får jag gåshud över hela kroppen och känner hur jag njuter av att vara på banan. Vi vinner med 7-2 och medaljen är vår. En underbar känsla!

Efter vår match var det dags för killarna att spela om bronset. Daniel Windahl och junioren Gustav Eriksson kliver in och gör en grymt bra match som de vinner i två raka set. Sen är det dags för virvelvindarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern som spelar effektivt och smart och vinner med 2-0 och därmed lagmatchen åt Sverige! Stort grattis killar!

Imorgon flyger vi hem till Sverige med två medaljer. Så otroligt stolt!


Bästa padelhälsningar

Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close